Авторът Джеймс Рикардс е редактор на Strategic Intelligence, Porject Prophesy,

...
Авторът Джеймс Рикардс е редактор на Strategic Intelligence, Porject Prophesy,
Коментари Харесай

Известен US анализатор: Съжалявам, но Русия печели войната 

Авторът Джеймс Рикардс е редактор на Strategic Intelligence, Porject Prophesy, Crash Speculator и Gold Speculator. Американски юрист, икономист и капиталов банкер с 40 години опит на финансовите пазари и Уолстрийт. Основен договарящ на избавителния " Long-Term Capital Managment L. P.) на Федералния запас през 1998.

Ето главният казионен разказ: положението на войната в Украйна се схваща най-добре като състезание сред наратива/разказа и действителността. Разказът се състои от това, което чувате от главните медии, Белия дом, Пентагона и публични източници в Обединеното кралство, Франция, Германия и централите на Европейски Съюз и НАТО в Брюксел.

Реалността се състои от това, което в действителност се случва въз основа на най-хубавите налични източници.

Според Белия дом, Европейски Съюз и НАТО нещата за Украйна вървят относително добре. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са настъпили в Източна Украйна по линия, която е успоредна на съветските укрепени линии сред Донецк и Луганск.

Украйна също окупира още веднъж районната столица Херсон, която лежи стратегически на река Днепър и е главният достъп на Киев до Черно море и интернационалната търговия.

Въз основа на този прогрес разказът споделя, че Русия отстъпва, съветските войски са деморализирани, Путин е заплашен да бъде заменен и цялостната победа за Украйна е единствено въпрос на време.

След това разказът се употребява като основа за увеличена финансова помощ от Съединените щати (над 60 милиарда $ и расте) и увеличени доставки на оръжия от членовете на НАТО. Президентът Зеленски популяризира тези достижения в нормалната си зелена тениска на видео презентации пред Организация на обединените нации, Г-20 и друга интернационална аудитория.

Ето каква е действителността...

Действителната обстановка на бойното поле е съвсем изцяло в несъгласие с описа. Украйна в действителност напредна на изток, само че това беше против едва предпазени съветски позиции на или покрай открит терен.

Руснаците проведоха проведено оттегляне към укрепените линии и оставиха украинците да имат открита земя. Русия се отдръпна от Херсон, тъй като го смяташе за нестратегическа позиция.

Те се отдръпнаха на източния бряг на река Днепър, като в същото време разрешиха на украинските войски да завладяват още веднъж центъра на Херсон. Русия избегна борба за град с дребна стратегическа стойност, като в същото време резервира хватката на речния трафик от източния бряг. Русия смяташе Херсон за нестратегическа издатина.

Руснаците се отдръпнаха на източния бряг на река Днепър, като в същото време разрешиха на украинските войски да заемат още веднъж центъра на Херсон. Русия избегна борба за град с дребна стратегическа стойност, като в същото време резервира хватката на речния трафик от източния бряг.

Руснаците всъщност направиха проведено оттегляне към укрепените линии и оставиха на украинците откритата земя, която ще се трансформира в полесражение за съветската артилерия.

Дори с това евакуиране, съвсем целият индустриален, софтуерен и естествен ресурсен потенциал на някогашна Украйна е в Донбас, който в този момент е под съветски надзор.

Междувременно Русия се готви да предприеме огромна контраатака. Русия завърши своята готовност от 300 000 души. Над 180 000 от тези бойци в този момент са ситуирани зад съветските линии в бойни формирования. Останалите 120 000 бойци ще дойдат скоро. Това довежда общата съветска мощ до към 30 дивизии.

Те се допълват с ирански дронове, главен умножител на силата. Основните цели на това контранастъпление са Харков на североизток, Одеса на югозапад и Запорожие в централната част на страната на река Днепър.

Изпълнението на тези задачи ще даде на Русия надзор над цялото крайбрежие от Азовско до Черно море. Освен това ще даде на Русия надзор над река Днепър и най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Русия ще включи цялата тази територия в Руската федерация и евентуално ще се придвижи по-нататък в Молдова, с цел да се сплоти още веднъж с проруския кулоар, наименуван Приднестровие със столица в Тираспол. В този миг съветските стратегически цели ще бъдат изпълнени. Украйна ще бъде оставена като дребна страна сред Киев и Лвов.

Украинските управляващи се приготвят за брутална зима, която следва, като изтеглят цивилни от градове, които евентуално ще бъдат сцена на нови борби с съветските войски. Тези украински упования наподобяват в несъгласие с главния роман за победилите украинци в офанзивата против деморализираните съветски войски.

Междувременно силата на ВСУ е доста понижена заради високия % на жертви. Същевременно усъвършенстваните оръжия, доставени на ВСУ, няма да бъдат от огромна изгода, защото ВСУ не са подготвени да ги употребяват и има логистични спънки за преместването им на фронтовите линии.

Много от по този начин наречените украински войски в действителност са полски сили в украински униформи. Отново съветските сили са добре отпочинали и добре снабдени и са допълнени с ирански дронове, главен умножител на силите.

Икономическото влияние на тези развития е голямо. Байдън се зарече, че глобите няма да бъдат отстранени, до момента в който Русия не напусне Украйна. Но Русия не си потегля. Това значи, че глобите ще продължат за неопределен срок.

Санкциите имаха малко икономическо влияние върху Русия. Но резултатът върху Европа и Съединени американски щати е унищожителен, в това число дефицит на сила, инфлация и спиране на веригата за доставки. Тези резултати ще продължат и ще накарат Европейски Съюз и Съединени американски щати да изпаднат в тежка криза през първата половина на 2023 година

Тези резултати ще продължат и ще накарат Европейски Съюз и Съединени американски щати да изпаднат в тежка криза през първата половина на 2023 година

Доларът ще остане мощен по аргументи, самостоятелни от войната в Украйна, свързани с възходящата световна ликвидна рецесия. Акциите ще паднат доста заради изискванията на криза.

Облигациите ще се показват добре, защото лихвените проценти понижават паралелно с икономическия спад. Златото ще остане мощно, защото от ден на ден страни търсят способи да избегнат икономическите наказания на Съединени американски щати и до момента в който централните банки се диверсифицират от $ към златото, приключва анализът си Джеймс Рикардс.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР