автор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Ситуация, която може да се определи

...
автор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgСитуация, която може да се определи
Коментари Харесай

Никой не иска да се бори с корупцията и да изслушва гражданите на Варна, провали се създаването на комисия за целта

автор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Ситуация, която може да се дефинира само като срамна, се получи на второто съвещание на Общински съвет-Варна. Комисията, която би трябвало да преглежда сигналите и настояванията на жителите и да се бори с корупцията, не беше учредена заради липса на искащи съветници.

Органът е нов за локалния парламент във Варна и наследява предходната антикорупционна комисия, която по този начин и не организира нито едно съвещание през предишния мандат. За присъединяване в него в този момент беше подадено единствено едно заявление, от Юлияна Боева (ГЕРБ). Председателят на съвета Тодор Балабанов се видя заставен да отсрочи основаването на комисията. „ Ако се постанова и аз ще се включа в работата ѝ “, съобщи той и прикани сътрудниците си за повече интензивност.

На днешната сесия бяха структурирани непрекъснатите и краткотрайни комисии, които ще работят към локалния парламент.

Бяха утвърдени и кандидатурите на четирима заместник-председатели на Общински съвет – Варна: от „ Воля и Свобода “ – Генадий Атанасов, от ГЕРБ – Лидия Маринова, от Съюз на демократичните сили – Янко Станев и от Земеделски съюз „ Ал. Стамболийски “ – Христо Атанасов. Кандидатите на „ Демократична България “ Николай Капитанов и на „ Възраждане “ Цончо Ганев не събраха нужните гласове.

Проблеми в електронната система за гласоподаване затрудни съществено работата на Общински съвет – Варна на второто съвещание от новия му мандат. След като се оказа че вотът, подаден от таблетите на съветниците, не дава отговор на действителното гласоподаване, работата се наложи да бъде прекратена.

На съвещанието бяха обсъждани и разнообразни разновидности за ремонти в правилника за работата на съвета, които също беше признат. Предложените корекции ще бъдат обсъждани от обособена комисия и евентуално ще бъдат подложени за гласоподаване на последваща сесия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР