Автор: Стефан Северин, svobodnoslovo.euЗАЩО БОРИСОВ МРАЗИ БСП? И все пак

...
Автор: Стефан Северин, svobodnoslovo.euЗАЩО БОРИСОВ МРАЗИ БСП? И все пак
Коментари Харесай

Стефан Северин: Защо Борисов така ненавижда БСП, а не казва лоша дума за БКП ?

Автор: Стефан Северин, svobodnoslovo.eu

ЗАЩО БОРИСОВ МРАЗИ Българска социалистическа партия? И въпреки всичко – за какво Борисов по този начин ненавижда Българска социалистическа партия, а не споделя неприятна дума за Българска комунистическа партия? И на този въпрос към този момент има много необорим отговор. Дава го проф. Кръстьо Петков в книгата си „ Държавата – това съм аз ”, отдадена на политическото израстване на Бойко Борисов: от основен секретар на Министерство на вътрешните работи до министър –председател.

В книгата дава отговор и за какво Бойко Борисов изпитва злост към Българска социалистическа партия. Защото, написа професорът, това е станало под мощното въздействие на Тодор Живков.
Тато постоянно е твърдял, че неговата партия е Българска комунистическа партия, а не Българска социалистическа партия. И че тъкмо преименуваната и ръководена от ренегати социалистическа партия е повела най-голямата война против него като завела каузи, които след дълги размотавания най-после завършиха с оправдателна присъда. Само за три години Борисов стана властнически началник, твърди професорът, тъй като е налице единоначалие, еднопартийност, зависимост на институциите и медиен уют.

За да стигне до подобен управнически комфорт, на Тодор Живков са му трябвали: 6 години да стане от втори първи, 10 години да укрепи властта си, а Борисов го реализира за свръхестествен период – три –четири години. Преди години призна: „ Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да създадем, да реализираме икономическия растеж на тогавашната страна, би било голям триумф за всяко държавно управление. ” Да но пък преди няколко месеца се изцепи, че е построил повече от Живков. Бойкови приказки.

Ала висят със страшна мощ два въпроса, които тревожат обществото:

1. Как се случи по този начин, че в края на прехода България зави към еднолична власт?

2. Какво може да чакаме в близко бъдеще, откакто за по-малко от четвърт век изживяваме нов, този път посттоталитарен авторитаризъм?
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР