Автор: sivpost.comДържавната служба Геология и минерални ресурси (Gosgeonedr) планира скоро

...
Автор: sivpost.comДържавната служба Геология и минерални ресурси (Gosgeonedr) планира скоро
Коментари Харесай

В Украйна ще продават на търг права за добив на 1 трилион куб. м газ


Автор: sivpost.com

Държавната работа " Геология и минерални запаси " (Gosgeonedr) възнамерява скоро да издаде специфични лицензии за изследване и създаване на 44 газови залежи с запас от 1 трилион кубически метра. Това оповестиха от пресслужбата на министерството.

По-конкретно, приказва се за 11 области в региона на Полтава, по един в Харков, в райните на Суми, Ивано-Франкивск и Днепропетровск, един в Чернихив, по един в
районите на Одеса и на Транскарпатия и 14 подземни зони на черноморския шелф.

Gosgeonedr разгласи търг на 25 октомври, който ще издаде 4 специфични разрешителни
за област на газова кондензация (две в региона на Лвов и един в Суми).

По-рано основен търговски шеф в групата Naftogaz, Украйна - Yuriy Vitrenko, сподели, че проблемите на газовите и петролните компании с приемане на лицензи от Министерството на екологията и естествените запаси, както и Gosgeonedr затрудняват Украйна по пътя към енергийната и самостоятелност.

Преди това участници на пазара оповестиха за проблеми с приемането на специфичните разрешителни за потреблението на подпочвени води и невъзможността за сондиране на нови сондажи. Поради това, при започване на юни компанията спря да работи в едно от полетата. Работите в други 39 залежи не бяха възобновени и те могат да бъдат закрити.

По-рано друга огромна добиваща компания – Ukrnafta, спря добива по няколко лицензи. Тогава се регистрира понижаване на добива с 10%.

Оригиналния текст можете да намерите на: https://www.consultancy.eu/news/981/black-sea-offshore-gas-will-add-billions-to-romanias-economy-says-deloitte

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2018
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР