Автор: politexpert.net Анализаторът на нефтения и газовия сектор Михаил Крутихин

...
Автор: politexpert.net Анализаторът на нефтения и газовия сектор Михаил Крутихин
Коментари Харесай

САЩ няма да налагат санкции срещу участниците в проекта Северен поток -2


Автор: politexpert.net

Анализаторът на нефтения и газовия бранш Михаил Крутихин разяснява мнението на специалист от вестник The Hill, който съобщи, че глобите на Съединени американски щати против участници в Северен поток-2 са безсмислени и предложи различен вид за напън.

Журналисти от американския вестник The Hill са на мнение, че глобите на Съединени американски щати против участници в плана Северен поток -2 са безсмислени. Те оферират различен вид на напън върху Русия: американският министър на енергетиката в този момент е в Европа и предизвиква износа на полутечен природен газ от Съединени американски щати. Затова, вместо да се постановат наказания, счита той, Съединените щати би трябвало да засилят развиването на личните си залежи на природен газ и да изпратят „ флот от танкери за полутечен природен газ “ през Атлантическия океан. Това би отслабило зависимостта на западноевропейските консуматори от Русия.

За да разбере тази обстановка, сътрудник на " ПолитЭксперт " се свърза с ориенталистлингвиста, претендент на исторически науки, анализаторът в нефтения и газовия бранш, сътрудник в Консултантската организация RusEnergy Михаил Крутихин. Според него, това е безсмислено изказване. Факт е, че посоката на износа на американския LNG не се дефинира в Белия дом или в Конгреса.

Американските LNG се товари на кораби, които го транспортират, и от този миг нататък, защото се основава на FOB / " Free On Board ", е термин в интернационалното комерсиално право, уточняващ в кой миг съответните отговорности, разноски и риск, свързани с доставката на артикули, се трансферират от продавача към купувача според стандарта Инкотермс, оповестен от Международната комерсиална камара/ този газ принадлежи на търговеца, който го е купил. И търговецът, притежател на газа дефинира къде ще откри по-добра цена. Ако за него е поизгодно да го придвижи в Азия, тогава там ще го продаде. Ако в този миг цените в Европа подготвят за доставки в Европа, тогава той ще го придвижи там, без да желае позволение от Белия дом. Следователно, когато американските политици споделят, че ще контролират доставките на газ за Европа, това е просто празна изразителност.

Събеседникът (Михаил Крутихин) акцентира пред медията, че до момента не сме видели никакви наказания. В настоящото законодателство на Съединени американски щати планът Nord Stream 2 се загатва два пъти. Там се приказва, че администрацията на Съединени американски щати може да наложи всевъзможни наказания против плана, само че единствено посредством съгласуване на тези наказания с американските съдружници в Европа.

„ Тъй като Германия няма да се съгласи с това, те (съюзниците) в действителност връзват ръцете на сегашната администрация. Няма наказания, разнообразни от реториката на красиви изказвания. Всички оферти за въвеждане на наказания са лимитирани до утвърждение от комисиите, даже в дневния ред на пленарните сесии на Конгреса и Сената тези оферти не бяха включени. Затова всичко е лимитирано до размахване на юмруци и закани. И няма наказания против този план ”, заключи Михаил Крутихин.

В Русия са на мнение, че опитите да се повлияе на изпълнителите на плана Северен поток-2, в който вземат участие стотици компании, ще провокират митинги от страна на Европейски Съюз. Това съобщи специалистът на Центъра за проучване на сигурността към Руската академия на науките Константин Блохин.

-----------------------------------------

*Оригиналният материал можете да намерите на: https://politexpert.net/159476-ssha-ne-vvedut-sankcii-protiv-uchastnikov-proekta-severnyi-potok-2?fbclid=IwAR1OYSfruxy-wur3IZXzzxxdGYeBl4MzgP4QZz2uTUh1jeUYmOiplzXHkgw

**Мнението е оповестено в CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2019

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР