Автор: Петя Владимирова, ДневникПадението на тези женици е голямо. Не

...
Автор: Петя Владимирова, ДневникПадението на тези женици е голямо. Не
Коментари Харесай

Дневник: Борисов, жениците, падението...

Автор: Петя Владимирова, " Дневник "

" Падението на тези женици е огромно. Не са неприятни дами, сигурно, само че тази ненавист от кое място се яви... "

``
реклама

Тази снизходително-опрощаваща оценка за дами, направена от субект от мъжки пол и в същото време български министър председател Бойко Борисов, се открои в утринното му изявление. Открои се даже измежду поредицата от другите забележителни откровения, в които неистини се състезаваха за първото място измежду

демонстрацията на най-безотговорна лексика

Не сте ли привикнали към този момент, несъмнено ще се учудят мнозина. И не помните ли, че стартира акцията с посланието към своите кандидатки за евродепутати - да не бъдат " кучки както е съвременно ", ще попитат други. Не съм...

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Поводът да се произнесе за " падението на жениците " е сигналът на лидера на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева, че не е заявил къща, издигната в рамките на парцела му в Банкя, за която като доказателство бе демонстрира сателитна фотография. Ставало въпрос " за една стая, направена на мястото на обора ", съобщи Борисов. И несъмнено, прикачи и водача на опозиционната Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова, та станаха две " жениците ", чието " проваляне е огромно ".
Извън въпроса всъщност - дали има или няма недекларирана къща; отвън парадоксалната логичност на Борисовата защитна защита - която слушаме тази седмица - съгласно която щом е набил братовчедите си, значи няма къща в Барселона; отвън лъжата, че той се разделял с всеки попаднал измежду придобилите парцели под действителна цена, до момента в който шефът на към този момент компрометираната до немай къде КПКОНПИ удължава отпуските си, само че не му желае оставката (защото му е длъжен че го покри по инспекцията " Ало Ваньо ", и ще забележим, че няма да го пипне, в случай че завоюва изборите); отвън другата илюзия към публиката, че не той избрал основния прокурор...

 

Извън всичко това свети блестящо

 

байганьовското отношение към дамите

 

поради което трябваше да е към този момент отстранен като заслужаващ почитание мъж и министър председател, избиран от така наречената " нежна половина на човечеството ".

 

Натрапчивата дебелащина на репликата не намирисва, а задушава с унижаващата рекламация за състрадание и амнистия към " жениците ", макар тяхното " огромно проваляне ". И е учудващо, че нито бранителите на равенството на половете още са се възмутили, нито обичайните покровители на " нежния пол ".

 

Явно пристрастията, с които гледаме на политическата фауна, предубежденията, с които разделяме цветовете й на положителни и неприятни, пречат да забележим ненормалното: че Борисов ни оскърбява, само че за това получава не глоба, а аплодисментите на масите.

 

Грубостта, които излъчва репликата за " жениците ", не би била простена, в случай че политическата заслепеност не притъпяваше сетивата за възможно и неприемливо. Дори и на такова равнище.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР