Автор: Руси ЧЕРНЕВ Фейсбук безспорно е най-голямото изобретение на 21.

...
Автор: Руси ЧЕРНЕВ Фейсбук безспорно е най-голямото изобретение на 21.
Коментари Харесай

Да те лайкне цял един народ

Автор: Руси ЧЕРНЕВ

Facebook несъмнено е най-голямото откритие на 21. век - място за персонални и публични похвали, албум със мемоари, лексикон с велики мисли за щастието и любовта, агиттабло, медия, сцена за конфликт на словесни гладиатори, оръжие за всеобщо поразяване... И всичко това в смарт телефона на един клик разстояние.

Чудя се, в случай че беше жив Апостола и прокламираше своята чиста и свята република в обществените мрежи, какъв брой почитатели щеше да има във Facebook! И какъв брой от тях щяха да го последват по пътя към бесилото, когато пристигна време за същинската гражданска война! А би ли могъл Левски да спори с Бойко Борисов за най-вече лайкове на персоналния си профил! Наскоро прочетох, че страницата на премиера подминала броя от 5 милиона палеца. От което като бодил в петата ме забоде въпросът за какво и тази сметка с харесванията за премиера не ни излиза като тези с парите за автомагистралите и ремонта на НДК. Доколкото знам, в България през днешния ден живеят 7 млн. души. Като прибавим и гурбетчиите по чужбина, които не желаят да споделят с нас удоволствието да сме жители на днешните ръководещи, само че интензивно политиканстват в мрежата, евентуалните почитатели на Борисов евентуално са към 8 млн. Колкото и овреме българчетата да са закърмени с обич към своя водач обаче, от сметката би трябвало да извадим най-малко групата на ненавършилите 12 години. След това в уравнението махаме и тези 39% от българите, които не употребяват интернет и няма по какъв начин да лайкнат премиера, въпреки да им идва от вътрешната страна. Така даже всички останали да сме забили по един палец за Бойко, не можем да надхвърлим 4 милиона покорени от харизмата на премиера. Не е невероятно обаче останалите лайкове да са пристигнали от Македония (където Бойко към този момент е почитат съвсем като Самуил) или от вампирите в избата на Божидар Димитров.

Цифрата 5 милиона е притеснителна и по друга линия. Ако толкоз хора (или най-малко половината) в действителност харесват премиера, за какво партията му едвам прескочи 1,2 млн. лайка на последните избори?

За това разминаване също има няколко вероятни пояснения:

1. По принцип виртуалната обич е лъжлива. Известни са не един и два случая на тежки депресивни положения след първата среща онлайн сред срещналите се в нета за брак застаряващи моми и ергени.

2. Много от лайкващите Бойко още нямат право на глас, тъй като или не са навършили 18, или още чакат за български паспорти от сътрудниците на Каракачанов в Скопие и Битоля. В този вид най-хубавото за ГЕРБ занапред следва.

3. Влюбените в Борисов българи са ленив народ и не им се върви до урните. А партията на премиера губи голям запас от евентуални гласоподаватели поради този нов народен недостатък. Ако това е по този начин, депутатите от ГЕРБ неотложно би трябвало да предизвикват промени в изборния кодекс и идващия път ръководещите да се избират по палците за партийните водачи във Facebook.

4. Липсващите в урните 3,5 милиона харесват Бойко, само че не и ГЕРБ. Тази опция министър председателят може да тества още на идващите президентски избори.

И в случай че последната сметка му излезе, да закрива партията и да ни направи президентска република. И това може да стане с един елементарен референдум, който да се провежда в нета. Дето се вика, Тръмп целия свят ръководи по туитъра, та Бойко една България ли не може по фейсбука...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР