Автор на техническа документация вече е призната професияТова, което прави

...
Автор на техническа документация вече е призната професияТова, което прави
Коментари Харесай

ETC 2018 приема предложения за уъркшопи и презентации

„ Автор на техническа документи ” към този момент е приета специалност

„ Това, което прави ETC в действителност друга конференция, е нейната общественост ”, споделя Десислава Михайлова, създател на техническа документи в Progress и член на инициативния комитет на tekom България

Стандарти за писане, трендове в основаването на мултимедийна и видео документи, чатботове, машинно образование и API документи са измежду тематиките на Evolution of Technical Communication 2018 – единствената конференция за техническа връзка в Югоизточна Европа, която ще се организира в София на 31 май и 1 юни.

Деветото издание на ETC ще притегли в столицата създатели на техническа документи, механически редактори, преводачи, осведомителни архитекти, мениджъри на планове, продуктови мениджъри и консултанти, оповестиха уредниците от tekom Europe – европейска асоциация на експертите в областта на техническата връзка сплотява към 9 000 специалисти и е показана у нас от tekom България.

Вече стартира и процедурата по подаване на оферти за презентации (с дълготрайност 30-40 минути) и уъркшопи (с дълготрайност 90 минути). Основният акцент в тях би трябвало да бъде съгласуван с тематиките: осведомително моделиране, интелигентно наличие, DITA, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документи, стандарти за писане, тактика за наличие, чатботове, машинно образование и API документи. Крайният период за подаване на оферти е 12 февруари.

„ Това, което прави Evolution of Technical Communication в действителност друга конференция, е нейната общественост. Всяка година в София се събират хора от целия свят с разнороден професионален опит, обединени от любовта към специалността „ Автор на техническа документи ”, желанието да научат последните новости от сферата и да се срещнат с другари ”, показа Десислава Михайлова, създател на техническа документи в Progress и член на инициативния комитет на tekom България.
още по тематиката
Само преди няколко дни длъжността „ Автор на техническа документи ” беше включена в Националната подредба на специалностите и длъжностите. Целта, която си поставихме по време на Evolution of Technical Communication 2017. „ Това е доказателство за това какъв брой мощна и обединена е нашата общественост ”, разяснява Михайлова.

С поредност начинания през предходната година tekom България разпространява специалността в градове като Пловдив, Враца, Велико Търново и Русе. Към момента членовете на локалната организация са съвсем 50. В края на 2017 година експерти от общността сътвориха уеб страницата „ Автори на техническа документи ”.

Досега в ETC са взели участие представители на Австрия, България, Германия, Израел, Индия, Ирландия, Канада, Полша, Съединени американски щати, Турция, Унгария, Франция, Чехия и Швейцария, а измежду спонсорите на конференцията са компании като Adobe, SAP, VMware, Progress, Axway, Xeditor и Oxygen.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР