Автор на думата веган“ е британецът Доналд Уотсън, който я

...
Автор на думата веган“ е британецът Доналд Уотсън, който я
Коментари Харесай

Веганите не са от днес! Появяват се преди 74 години

Автор на думата „ веган “ е британецът Доналд Уотсън, който я образува от британската vegetarian. Тя стартира да се употребява публично със основаването на Веган общество или сдружение (Vegan Society) на 1 ноември 1944 година в Лондон. Учредителят е самият Доналд Уотсън, който става вегетарианец на 14 години, а на 30 към този момент е веган. Уотсън оборва всички критици, които настояват, че човешкият организъм има потребност да употребява скотски артикули. Уотсън доживява до 95-годишна възраст.

През 1950 година Веганското общество изяснява, че си слага за цел да постави завършек на употребата на животни от човек.

Веганството наред с вегетарианството е доста публикувано в Индия и става желан метод на живот най-много в Западна Европа и Америка, където през последните десетилетия на 20. век са открити вегански заведения. Веганите изключват от хранителната си диета освен месото, само че и рибата, яйцата, млечните артикули. Не употребяват произведения от скотски генезис - кожа, коприна, вълна, а също по този начин пчелен мед, желатин, глицерин, артикули, които са създадени посредством пречистване с скотски артикули. В България е основан Български вегански съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР