Автор: https://www.ecogeneration.com.au Дейността на ITP в сектора за батерии стартира

...
Автор: https://www.ecogeneration.com.au Дейността на ITP в сектора за батерии стартира
Коментари Харесай

Съхранение на ток в батерии - кои технологии ще се наложат и кои бизнеси са обречени да изчезнат


Автор: https://www.ecogeneration.com.au

Дейността на ITP в бранша за акумулатори започва като план, финансирана от ARENA и предопределен да съпоставя работата на литиево-йонната с оловно-киселинната технология, само че се насочи към тестване и даването на насоки за надеждността и продуктивността на разнообразни технологии за предпазване на пазара на акумулатори.

Проектиран, конфигуриран и експлоатиран от ITP Renewables, Центърът за изпитване се намира в Технологичния институт в Канбера (CIT). Първата фаза стартира в средата на 2016 година и включваше осем акумулатора, като в средата на 2017 година бяха конфигурирани още 10 акумулатори като част от втора фаза.

Батериите са най-вече литиево-йонни, с потребление на литиево-железен фосфат (LFP) или никел манганов кобалт (NMC) химия, само че екипът също търси оловно-киселинни, оловно-въглеродни, водни хибридни йонни и цинково-бромни поточни технологии. Финансираният от ARENA ITP Battery Trial сформира дълъг лист от технологии за предпазване. Кои ще се наложат и кои ще изчезнат? Екипът на ITP Renewables разгласява тази настоящи данни от лабораторията си в Канбера.

През последните години се следи внезапно повишаване на интереса към съхранението на акумулатори в Австралия – индустриални, жилищни и комунални. Това се дължи на увеличението на цените на електрическата енергия, подобряването на продуктивността на батериите, намаляването на разноските за батерийната система, както и на схемите за държавни дотации, които подкрепят внедряването на системи за домашни батерии.

Въпреки това, доста крайни консуматори остават несигурни по отношение на успеваемостта на новите технологии за батериите. Техните резултати са лимитирани, а лабораторните проби рядко са представителни за действителните условия, в които ще работят батерийните системи.

Battery

Trial Phase

Manufacturing Location*

Chemistry

Installed Nominal Capacity (kWh)

CALB CA100

1

China

Lithium Ion (LFP)

10.24

Ecoult UltraFlex

1

USA

Lead Acid Carbon

14.8

GNB Sonnenschein Lead-Acid

1

Germany

Lead Acid

15.84

Kokam Storaxe

1

Korea

Lithium Ion (NMC)

8.3

LG Chem RESU 1

1

Korea

Lithium Ion (NMC)

9.6

Samsung AIO10.8

1

Korea

Lithium Ion (NMC)

11.6

Sony Fortelion

1

Japan

Lithium Ion (LFP)

10.24

Tesla Powerwall

1

USA

Lithium Ion (NMC)

10.24

Alpha ESS M48100

2

China

Lithium Ion (LFP)

9.6

Ampetus Super Lithium

2

China

Lithium Ion (LFP)

9

Aquion Aspen

2

USA

Aqueous Hybrid Ion

17.6

BYD B-Box

2

China

Lithium Ion (LFP)

10.2

GNB Sonnenschein Lithium

2

Germany

Lithium Ion (NMC)

13.6

LG Chem RESU HV

2

Korea

Lithium Ion (NMC)

9.8

Pylontech US2000B

2

China

Lithium Ion (LFP)

9.6

Redflow ZCell

2

USA

Zinc Bromine Flow

10

SimpliPhi PHI3.4

2

USA

Lithium Ion (LFP)

10.2

Tesla Powerwall 2

2

USA

Lithium Ion (NMC)

13.5

*At time of procurement

За всяка батерия се събира и рапортува информация за: лекост на инсталиране; механически характерности, в това число успеваемост и понижаване на капацитета; експлоатационни характерности, в това число всевъзможни спирания на работата, неизправности или нужни размени.

Опитът дава резултати освен за работата на обособените акумулатори, само че и за положението на пазара на акумулаторни акумулатори като цяло.

Какво знаем досега…

Съхранението на акумулатори е бързо разрастваща се промишленост с огромен брой производители, които навлизат (и излизат от пазара). От 18-те акумулатори, конфигурирани по време на изпитването, един производител и един дистрибутор (продаващи пре-маркови акумулатори на Sinlion) са станали неплатежоспособни от началото на процеса, оставяйки ни акумулатори, които не са надеждни и не са сервизно обезпечени.

Надеждността на продуктите, както и равнището на наличната поддръжка варира в необятни граници както за продуктите за предпазване на акумулатори, по този начин и за обвързваните с тях съставни елементи (като инвертори).

Пазарът на акумулаторни акумулатори към момента се развива, а с него и съответните стандарти и регламенти. По време на фаза първа - апаратура през 2016 година, както локалната дистрибуторска мрежа, по този начин и регулаторната работа за електрически съоръжения изцяло не са били осведомени с батерийните съоръжения и не са имали общоприет метод. Регулаторните условия в този момент стават по-ясни; създават се австралийски стандарти, които включват AS / NZS 5139 електрически съоръжения - Безопасност на акумулаторни системи за потребление с съоръжение за превръщане на сила и стандарт за продуктивност на батериите за системи за домашни потребности / дребни търговски слънчеви акумулатори.

Много от продуктите на пазара са нови. Това докара до редица проблеми при тестването, в това число закъснения при идването на продукта, амбициозна или неточна информация за съвместимостта на батериите със характерни инвертори (водещи до проблеми и закъснение при въвеждане в експлоатация) и компликации при инсталиране, когато продуктите са пристигнали без всички нужни съставни елементи или указания за инсталиране.

Броят на оперативните проблеми и неуспехите, изпитани по време на процеса, е доста по-висок от предстоящото и е мощен индикатор за положението на пазара. Таблицата в последния отчет дава обзор на експлоатационните индикатори на батериите по време на изпитването.

Какво би трябвало да имате предвид…

Въпреки че броят на оперативните проблеми и неуспехите е бил по-висок от предстоящото, ITP отбелязва, че батериите в изпитването се въртят три пъти дневно, което е доста повече от предстоящото за типичната слънчева апаратура. Това може да докара до проблеми и повреди, които нормално не могат да зародят, изключително във връзка с ръководството на топлината, защото на батериите се дава по-малко време за отмора и изстудяване.

Също по този начин, заради на практика съображения, изпитването има единствено една единица / система от всеки конфигуриран батериен артикул. По този метод ITP може да включи по-голям брой артикули, само че това значи, че получените резултати за всеки артикул не са безусловно представителни за продукта като цяло.

Ускореното натоварване е проектирано по този начин, че да даде опция за разбор в по-кратки периоди от нормалната апаратура, само че пазарът на батериите бързо се развива и доста производители непрекъснато актуализират и усъвършенстват своя диапазон. Въпреки че по време на монтажа множеството акумулатори преди малко бяха навлезли на пазара, някои от тях към този момент не са налични сега.

Повече от няколко позитивни

Въпреки че имаше оперативни проблеми с множеството акумулатори, някои акумулатори се показаха доста добре във връзка с надеждността, успеваемостта и запазването на потенциала. Както оловно-киселинните, по този начин и литиево-йонните технологии са посочили успеваемост от към 85-95%, а линейната екстраполация на опазване на потенциала досега демонстрира, че литиево-йонните акумулатори могат да доставят 2 000-6 000 еквивалентни цялостни цикъла преди края на живота им.

Като цяло, изпитването демонстрира, че самата литиево-йонна технология има огромен капацитет, само че промишлеността към момента работи посредством създаване на артикули с огромни разлики в надеждността и продуктивността на наличните артикули.

ITP рапортува за резултатите от изследването на батериите в обществени отчети, оповестени на всеки шест месеца на www.batterytestcentre.com.au, и неотдавна разгласява последният си отчет. ITP се надява да разшири тестването си, с цел да включи повече артикули и технологии, което ще му разреши да продължат да споделят скъпа информация за продуктите на батериите и положението на пазара за предпазване с евентуални крайни консуматори.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР