Автор Гери ПетковаЕдна тъжна история, история, която е на път

...
Автор Гери ПетковаЕдна тъжна история, история, която е на път
Коментари Харесай

Разказ от първо лице за поредното обезлюдено село в България

Автор Гери Петкова

" Една тъжна история, история, която е на път да сполети стотици български села. Тя е отражение на протичащото се в България. Иска ми се това видео да доближи до повече хора и да се опитаме да създадем смяната. " С този зов се обърна Гери Петкова към " Петел ". Тя е снимала видео за замиращото село Костенци, където дребното останали поданици безусловно се броят на пръсти.

Ето какво споделя Гери Петкова:

" Днешното видео е напълно друго от всички останали видеа, които сте виждали в канала ми... Една вечер.. до момента в който вечеряхме с дядо ми, той стартира да ми споделя за неговото родно селце - Костенци, което се намира наоколо до Берковица, Монтана. Веднъж.. преди към 10 години.. си припомням.. това местенце, още веднъж беше толкоз безшумно и към този момент забравено от света. И връщайки се още веднъж към загатна за Костенци го помолих още веднъж да ме заведе, с цел да мога да покажа това прелестно селце и на Вас.

Във видеото ще видите самата къща, само че и диалог с двама от жителите на селото, а точно мъж на възраст към 65 години, и една остаряла баба на 94 години, която макар възрастта си не се е предала!

Горда съм, че съм БЪЛГАРКА И ВИНАГИ ЩЕ ПОДКРЕПЯМ РОДНОТО! СПОДЕЛЯЙТЕ ТОВА ВИДЕО. Нека си спомним за нашето славно минало и се обединим, тъй като нашата БЪЛГАРИЯ Е НАШИЯТ ЗЕМЕН РАЙ! "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР