Автор: Gasoil News, steelguru.comСпутник съобщи, че контролирано от Палестинската национална

...
Автор: Gasoil News, steelguru.comСпутник съобщи, че контролирано от Палестинската национална
Коментари Харесай

Гърция съобщи за готовност да развие доходоносно газово поле в близост до Газа


Автор: Gasoil News, steelguru.com

Спутник заяви, че следено от Палестинската национална власт, морско поле край Газа е локализирано на към 30 километра от брега на линията Газа и се чака да съдържа до 35 милиарда кубически метра природен газ. Гръцката енергийна компания Energean разисква с Палестинската автономност създаването на полета за природен газ наоколо до линията Газа, в това число и в Газа, съгласно еврейския бизнес вестник TheMarker.

Компанията Energean, която понастоящем развива офшорните петролни полета Karish и Tanin в Израел, отхвърли да разяснява, заявявайки, че " създаването на Karish и проучването на блоковете в непосредствена непосредственост до него са нашите най-високи цели ".

TheMarker цитира източници, които декларират, че Израелското министерство на енергетиката следи деликатно договарянията сред Energean и Палестина и че Израел може стопански да се възползва от всичко това.

Един от източниците съобщи, че " въпросът отдавна е обсъждан в държавното управление. Ако развият палестинското находище и се свържат с Израел, това ще сътвори конкуренция за Tamar Tamar [единственото работещо газово поле на Израел]. "

Оригиналния текст можете да намерите на: https://steelguru.com/gas-oil/greece-reportedly-poised-to-develop-a-lucrative-offshore-gas-field-near-gazacc0/513191

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2018
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР