Автор: Флагман.бг, снимки: ОДМВР-Бургас57-годишният бургазлия Тодор Стамов е арестуваният с

...
Автор: Флагман.бг, снимки: ОДМВР-Бургас57-годишният бургазлия Тодор Стамов е арестуваният с
Коментари Харесай

Флагман.бг: Морякът Тодор превърнал семейната нива в плантация, използвал дрогата за лечение на тежко заболяване

Автор: Флагман.бг, фотоси: ОДМВР-Бургас

57-годишният бургазлия Тодор Стамов е задържаният с 90 кг марихуана при акцията на полицията, научи Флагман.бг. Мъжът цялостен живот бил моряк, преди няколко години се пенсионирал и се прибрал в родния Бургас.

Съвсем скоро той претърпял жестока персонална драма, защото умряла майка му. Именно в фамилния парцел сред селата Страцин и Бата засадил растенията с марихуана. Полицаите получили оперативна информация и щурмували плантацията. Освен растенията, те разкрили и изсушена дрога, съхранявана в бидони.

Тодор обяснил на ченгетата, че страда от тежко заболяване и употребява опиата, с цел да си прави специфични масла, с които се лекува. Той отворил хладилника и персонално посочил на униформените къде са въпросните масла, разкриха още източници.

Тодор не е престъпно проявен или осъждан.

Ръководителят на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев изясни, че откритото количество е много съществено – 90 кг суха листа маса и още над 100 кг растения. Тодор е упрекнат за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

" Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа. Още през днешния ден ще желаяме да бъде удължена мярката му за неотклонение. Растенията са доста добре подредени, със спазени отстояния, което значи, че целеустремено са отглеждани, с цел да дадат добра годишна продукция. Такова количество демонстрира, че то е отглеждано за продажба, а освен за държане ", разгласи Георги Чинев на конференция.

Шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар  Калоян Калоянов разкри, че равнищата е била оборудвана със специфична поливна система, а процентът на наркотично вещество в откритата дрога - много висок.

" Самата суха маса е запазване в разнообразни бидони, кашони и вакуумирани пакети. Задържан е в развой на поливане на растенията. Част от сухата листна маса е пакетирана по метод, който допуска друга цел ", сподели старши комисар Калоянов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР