Автор: Евгени Петров/vevesti.bg Смешен и лицемерен плач на Елена Йончева

...
Автор: Евгени Петров/vevesti.bg Смешен и лицемерен плач на Елена Йончева
Коментари Харесай

Пошло и плитко, Елена Йончева!

Автор: Евгени Петров/vevesti.bg

Смешен и двуличен рев на Елена Йончева през днешния ден през целия ден по българските институции. Още от сутринта по бТВ някогашната /подчертавам това/ журналистка продължава с опитите си да подронва доверието в тях.

„ България има доста положителни експерти и криминалисти и потенциала да доведат до дъно едно такова дело “, лицемерно твърди депутатката, откакто към този момент видя, че този път проверяващите се оправиха ослепително и даже получиха похвали извън.

Но все пак Йончева продължава да желае интернационално следствие поради ниското доверие в институциите и с цел да спрели всички спекулации. И даде за образец реакциите в обществените мрежи.

Първо – спекулациите пристигнаха точно от редиците на Българска социалистическа партия и дясното им извънпарламентарно крило и второ – в случай че би трябвало да се има вяра на обществените мрежи, Корнелия Нинова от дълго време да е редови член на партията. Но не е там въпросът, а в една много плитко замислена тактичност: Ако бяхме поискали интернационална помощ, тогава и от Българска социалистическа партия и от правилните им сътрудници в дясно всички щяха да скочат: „ Ето, институциите ни /в случая Министерство на вътрешните работи и прокуратурата/ в действителност не могат да се оправят, по тази причина и търсят помощ от чужбина “.

Каза го малко по-късно тази заран по същата телевизия и Томислав Дончев: Ако бяхме поискали интернационална помощ, щяха да кажат, че сами не можем и още веднъж ще излезе, че нямаме доверие в институциите.

Плитко, просташко и най-важното – още веднъж ориентирано срещу институциите.

Браво на Министерство на вътрешните работи, отлично на службите този път, че с работата си демонстрираха, че могат да работят не по-зле от западните си сътрудници.

А вие от Българска социалистическа партия първо вършиме всичко допустимо, даже и невъзможното, да сринете доверието в българските институции, след това обявявате, че хората нямали доверие в тях.

Е, по какъв начин да имат, когато го рушите всекидневно и ежечасно…

Рушите го от първия миг, в който Корнелия Нинова пое управлението на Българска социалистическа партия и вкара вербалната експанзия като жанр на държание на водачите в партията и изключително в Народното събрание. И докарахте нещата до такава степен, че власт и съпротива в Народното събрание да влизат от скандал в скандал и доверието във висшата институция непрестанно да пада.

Това рушене стартира с една опашата неистина за изгубени еврофондове в земеделското министерство преди повече от година и до момента не е спирало.
То не бяха плочките пред НДК, то не беше партенката, че щели да ни лишават европредседателството, то не беше козчичката на баба Дора, то не беше „ убихте 17 души “…Сега и „ интернационално следствие “…

Да, Българска социалистическа партия и по най-малкия мотив разрушава доверието в институциите. Минава през трупове, с цел да стигне до властта, само че когато социалистите се пробват да трансфорат институциите в полуживи бледи копия на същинските структури на страната, това граничи с национално изменничество.

И запомнете – една Държава се състои от нейните институции, с които организира политиките си и от цялото общество – нейните жители. Ако обществото като цяло приема това необмислено рушене на доверието в институциите от страна на партиите – толкоз по-зле.

Но аз, за разлика от Елена Йончева, не одобрявам нейното разграничаване сред нейната България и „ България на Борисов “, против която било ориентирано недоверието в институциите у нас и в чужбина.

Защото като очернят България, очернят и всички нас, Йончева. От столетника до преди малко роденото бебе.

Мислех си, че Елена Йончева е минала една особена възраст при дамите, само че явно някои неща са до живот. Питам се обаче какво им става на мъжете от извънпарламентарното дясно, че имат същото държание. Е, там явно е въпрос на особености на характера и на политическо и властово прегладняване.

Вместо край – помнете, че министър председатели, министри и политически кабинети се сменят, институциите остават. По този мотив ще изтъквам Петко Симеонов във Facebook:

„ Да си представим, че стане знамение и тези, които хулят страната и институциите, към този момент години наред у нас и в чужбина, завоюват изборите и стартират да ръководят. С коя страна и с кои институции ще упражняват своята власт? Да не би да мислят, че построените връзки са като риза. Обличаш синя или алена риза и става фокус – стотиците хиляди хора работещи в институциите на основата на закони, правилници и мрежи от настоятелен и персонални връзки, стават завчас други и стартират да наподобяват по друг метод на публиката, посолствата и Света?!… Вие не сте в ред. “

Ами не сте!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР