Автор Добромир Радушев, Монитор; снимка БулфотоДо момента във Варненско има

...
Автор Добромир Радушев, Монитор; снимка БулфотоДо момента във Варненско има
Коментари Харесай

Монитор: Между 60 и 70 опита за самоубийства във Варненско oт началото на годината

Автор Добромир Радушев, " Монитор " ; фотография Булфото

До момента във Варненско има сред 60 и 70 опита за самоубийства, като от тях 2% са съдбовни. 70% от всички случаи са с дами, съобщи " Монитор ".

``
реклама

" Наскоро имахме смъртен случай на 76-годишна с трайни суицидни желание, с меланхолия, която погълнала към 800 таблетки. За страдание, макар диализата, не можахме да я спасим. Доста време е стояла в дома си и късно са я разкрили. Така, че имаме и несполучливи опити, само че процентът е доста дребен.

Освен това, алкохолиците с продължителен алкохолизъм са доста склони да вършат опити за самоубийство с метилов алкохол " разяснява във връзка Световният ден за предварителна защита на самоубийствата шефката на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна, проф. доктор Снежа Златева.

„ Инициативата за отбелязване на тази дата е на Световната здравна организация. Целта е повишение на публичната осведоменост и основаване на политики за предварителна защита. Тази битка, обвързвана със самоубийствата се прави, защото  най-малко в 80% от случаите могат да бъдат предотвратени.

В Клиниката по токсикология лекуваме опитите за самоубийство, които са най-много с лекарства, само че дружно с това и с пестициди, битови препарати и други. Поради тази причина от 2009 година, осъзнавайки какъв брой е съществено ситуацията, общинската дирекция „ Превенции “ ни подкрепя в превантивна стратегия, която се състои в това, че се съветват околните на пациентите в месеца след острото отравяне.

Обикновено това е интервалът, в който човек, направил опит за самоубийство, е податлив да го повтори “, разяснява експертът. Всеки втори, направил опит за самоубийство във Варненско, е на възраст сред 36 и 65 години. Непълнолетните са 9 %, а на възрастните хора над 65 година - 11,4%.

Още по тематиката четете ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР