Автор: Диана Янкулова, БНРСнимка: БулфотоПозицията на Демократична България е, че

...
Автор: Диана Янкулова, БНРСнимка: БулфотоПозицията на Демократична България е, че
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Не може Борисов и министър Караниколов да не са знаели за кредита от 75 милиона лева

Автор: Диана Янкулова, БНР

Снимка: Булфото

" Позицията на " Демократична България " е, че Бойко Борисов се опита да си измие ръцете с оставката на борда на ББР, само че кой ще понесе политическата отговорност? Тя би трябвало да се носи от тези, които дават отговор директно за работата на банката и преди всичко от министъра на стопанската система ", написа bnr.bg. 

Това сподели пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България " по отношение на декларацията им да бъде поета отговорност от управлението на Българската банка за развиване за случая с провиснал заем от 75 милиона лв. на колекторска  компания с доходи от 2 хиляди лв..  От Демократична България упорстват и виновните министри да поемат своята отговорност за това.  Според него министър председателят Борисов няма ресурса, с цел да уволни тези двама министри - на финансите и на стопанската система.

В предаването " Нещо повече " той разяснява, че  не може министър председателят и министърът на стопанската система да не са знаели за това.

" Колекторските компании са наследници на ония компании, които през 90-те години лепяха стикери по прозорците на длъжниците и като не си извършиха отговорностите, най-малкото нещо, което им се случваше, беше да им счупят прозорците ", изясни Атанасов, съгласно който Борисов доста добре познава тези похвати.

Той уточни, че позицията на Демократична България постоянно е била срещу това управление на ББР и допусна, че освободеният шеф Стоян Мавродиев ще бъде изпратен като консул някъде по света:

" Вчера беше освободено едно място, което той може да заеме ", сподели Атанасов, като загатна за освободения по разпореждане на външния министър Екатерина Захариева Свилен Илиев – завеждащ консулската работа в посолството на България в Хага.

По думите на  съпредседателя на " Демократична България " вниманието на обществото би трябвало да бъде ориентирано към това по какъв начин се ръководят " общите ни пари ". 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР