Автор: bird.bgДнес Даниел Лорер се е изказал за #Винеткагейт. Той

...
Автор: bird.bgДнес Даниел Лорер се е изказал за #Винеткагейт. Той
Коментари Харесай

Bird: Лорер, който купи мезонет с частен асансьор за 350 000 лв. от фирма на Асен Василев и го продаде за 1,85 млн. на кралицата на винетките, зацикли с обясненията

Автор: bird.bg

Днес Даниел Лорер се е изказал за #Винеткагейт. Той се пробва да убеждава обществеността, че е купил и продал мезонета си с частен асансьор на изцяло пазарни цени. Купил за 350,000 от някогашна компания на Асен Василев, продал за 1,85 милиона на Мисис Винетка. Експертите към този момент се изрекоха по въпроса за цените, само че ние означаваме следното:

1. Изчезна някъде изказванието на Лорер, че бил направил безценен ремонт СЛЕД като купува парцела. Може би тъй като Асен Василев го опроверга като написа, че суперремонтът на " Чаталджа " е завършил една година преди нотариалното прекачване на мезонета на Лорер. Ремонт, финансиран с банков заем, а не от Лорер.

2. Лорер написа: " 3/ Фактическата продажба на парцела се прави съвсем 2 години по-късно, когато приключват комплицираните процедури по урегулиране на обособените елементи с обособени нотариални актове. Това закъснение се дължи на моето гледище да не получавам идеални елементи.

След преструктуриране на къщата и разделяне на два парцела, през 2022, подписвам нотариална договорка и получавам парцела нотариално. "

Както се вижда от оповестената информация, комплицираните процедури са завършили една година преди Лорер да придобие парцела. Всеки самостоятелен парцел на Чаталджа 3 си има ЕКАТТЕ и е отразен в Кадастъра.

3. Не виждаме пояснение за какво министър Даниел Лорер не е заявил, че употребява парцела на компанията още от 2021 година, както го задължава закона.

Промяна въпреки всичко има. През 2019 година политиците от ГЕРБ купуваха евтини жилища, тъй като били " на ров " и " на недодялан градеж ". През 2023 година политици от Промяната купуват евтини жилища, тъй като били на " носещи структури ". 

 

 

Инфо: Bird

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР