Автопроизводителите спряха заводите си заради епидемията, но сега променят производството

...
Автопроизводителите спряха заводите си заради епидемията, но сега променят производството
Коментари Харесай

Като няма коли, ще правим респиратори

Автопроизводителите стопираха заводите си поради епидемията, само че в този момент трансформират производството си, с цел да отговорят на апелите от държавните управления по света за повече артикули, нужни за справяне с ковид. Fiat трансформира фабриката си в Китай, с цел да прави към 1 млн. маски на месец, разгласи изпълнителният шеф Майк Менли. В Съединени американски щати General Motors, Ford и Tesla оповестиха, че ще дават свои запаси за изработката на повече респиратори.

Ford пък разгласи, че работи с GE Healthcare и 3M, с цел да прави модифицирани респиратори и машинно съоръжение, които да се вършат от съставни елементи, употребявани в колите на компанията. Ford създава и към 75 000 шлемове за медици на седмица. В същото време някои специалисти предизвестяват, че за автопроизводителите ще е мъчно да си трансферират потенциала. Йенс Халек, изпълнителен шеф на водача на пазара на вентилатори Hamilton Medical, съобщи, че употребяваните материали са характерни и изискват несъмнено ноу хау.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Във Англия министър председателят Борис Джонсън се обърна към компаниите от машиностроителната промишленост с искане да трансформират индустриалните си линии към съоръжение за лечебните заведения. Дори беше направена аналогоия с Втората международна война, когато локалните компании бързо са почнали да вършат изтребителя Spitfire. Британските тимове от Формула 1 към този момент оповестиха, че ще се включат в изработката на нужните артикули и системи, защото разполагат с нужните инженери и софтуерни и индустриални благоприятни условия. Nissan е част от консорциум с McLaren и аерокосмическата компания Meggitt, който желае да създаде нов тип уред за обдишване. Индийският милиардер Ананд Махиндра пък заяви, че групата му също ще преоборудва фабриките си. Конгломератът е най-големият производител в света на трактори и водачът в Индия по електрически автомобили.

Друго огромно име - Volkswagen, отдели собствен екип, който да се занимава единствено с изработката на апарати за обдишване за лечебните заведения посредством 3D принтиране. Компанията има над 125 индустриални 3D принтера, които надали ще спрат да работят в тази посока най-малко в идващия месец или два и когато има задоволително вентилатори, ще стартират да създават други нужни съставни елементи.

По последна мода
Компаниите от бранша за облекла пък бяха едни от първите, които реагираха на измененията на пазара, като, от една страна, останаха със затворени магазини, а от друга, търсенето и потребността се свиха и трансформираха. Модният колос от Стокхолм H&M също се включи в битката с ковид, като заяви, че ще изиска от веригата си за доставки да стартира да създава защитно облекло за медицинския личен състав против COVID-19, като ще употребява и световните си мрежи за доставки, с цел да стигнат облеклата допустимо най-бързо до лечебните заведения.

H&M работи директно със 750 самостоятелни снабдители, които създават текстил и фешън продукти за своите марки в към 1400 заводи в Европа, Азия и Африка. Основните снабдители на стилния колос са в Индия, Бангладеш и Виетнам. " Коронавирусът трагично визира всеки един от нас и ние като доста други организации се опитваме да помогнем в тази изключителна обстановка ", сподели Анна Геда, началник на звеното за резистентност на H&M Group. " Ние виждаме това като първа стъпка в нашите старания за поддръжка по какъвто и да е метод. Всички сме дружно в това и би трябвало да подходим допустимо най-колективно. "

Миналата седмица главният съперник на H&M - испанската Inditex, притежател на марките Zara, Bershka, Stradivarius и други, разгласи, че стартира да шие защитни дрехи, с цел да поддържа Испания в борбата с ковид с дрехи, ръкавици, шапки, маски. В Съединени американски щати Hanes Brands, позната с памучните си дрехи, също разгласи, че се насочва към шиенето на защитни маски. Компанията чака да създава по 1.5 млн. маски на седмица. Тя се причисли към по-голямата коалиция от американски компании в текстилния отрасъл, които се сплотиха в шиенето на защитни средства. В групата са производителят на прежда Parkdale Mills, Beverly Knits, Fruit of the Loom, AST Sportswear, Riegel Linen, Sanmar и други Като упованията са на седмица обединяването да създава по 5-6 млн. маски. Gap Inc. със седалище в Сан Франциско, която стои зад марките Athleta, Banana Republic и Old Navy, също съобщи, че е подготвена да помогне, като се отзова на апела за деяние от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм.

В трансформацията се включи и притежателят на Louis Vuitton - групата LVMH, която разгласи, че ще трансформира индустриалните си линии за парфюми в такива за дезинфектанти за ръце. Геловете ще бъдат доставени гратис на френските здравни управляващи, оповестиха от LVMH. Фабриките вършат някои от най-известнвите международни парфюми на марки като Christian Dior и Givenchy.

по материала работиха Калина Горанова и Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР