Автопортрет на най-големия представител на златната епоха на холандската живопис,

...
Автопортрет на най-големия представител на златната епоха на холандската живопис,
Коментари Харесай

Автопортрет на Рембранд отива на търг за 20 милиона долара

Автопортрет на най-големия представител на златната ера на холандската живопис, Рембранд (1606-1669), отива на търг на британската аукционна къща „ Сотби‘с “ за 12-16 милиона паунда (15-20 милиона долара). Произведението на майстора, на което той е на 26-годишна възраст, е основано през най-щастливите и бурни години на творчеството му, когато след преместването си в Амстердам той прави всичко допустимо, с цел да завоюва известност като професионален художник, заяви „ Файненшъл Таймс “, представени от БГНЕС.
Автопортретът, който съгласно Джордж Гордън, началник на отдела за старинни майстори на „ Сотби‘с “, е „ нарисуван изненадващо бързо “, е в извънредно непоколебим жанр: платното изобразява юноша в черни одежди и шапка с гофрирана кръгла яка. Художникът евентуално го е употребявал, съгласно специалисти, като визитна картичка, с цел да показва качествата си на заможни клиенти или да впечатли роднините на жена, за която се дами две години по-късно.
Аукционерите не разкриха името на сегашния притежател на платното, като показаха единствено, че той го е придобил през 2005 година непосредствено от частна сбирка.
Почти през целия 20 век, когато автопортретът е бил в сбирката на виконт Кемпдън, неговото авторство не е приписвано на Рембранд. Това е било открито едвам в средата на 90-те години.
Търгът ще се организира на 28 юли, а преди този момент комерсиалната къща, възползвайки се от отслабващите ограничения в битката с ковид, ще показа творбата на евентуални купувачи в Ню Йорк и Хонконг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР