Автономността е ключът към успеха на електрическите превозни средства. Производителите

...
Автономността е ключът към успеха на електрическите превозни средства. Производителите
Коментари Харесай

Това не е Tesla: BYD представи батерия, която ще работи 1 милион км!

Автономността е ключът към триумфа на електрическите транспортни средства. Производителите знаят това, само че огромният проблем е високата цена. Новият Mercedes EQS към този момент е удостовери пробег от 770 километра с едно зареждане и изпревари Tesla по този индикатор, само че батерията Blade BYD е с... милион километра по-различна от към този момент наличните.

Добре прочут факт е, че немски и европейски производители се включиха в конкуренцията за електрически коли. Те стават от ден на ден и повече и безусловно след няколко години ще забележим същинска вълна от нови артикули, успоредни на гамата на коли с мотори с вътрешно горене. Нараства и оптималният пробег с едно зареждане - до 770 километра в новия Mercedes EQS, който ще дебютира скоро. Китай обаче господства в промишлеността на батериите.

Китайските електрически транспортни средства последователно се появяват и в Европа. Те се оферират с съвременна технология от вътрешната страна, ярки и футуристични дизайни извън и доста комплициран хардуер, изключително що се отнася до батериите. Огромните старания за привличане на клиенти от Европа до момента обаче са напразни. Факт е, че обществеността към момента помни за краш тестванията, при които китайски коли безусловно се разцепваха на две.

Европейските марки са решени да създават лични акумулатори на Стария континент, употребявайки по-прост химичен състав от китайците, които обаче към този момент имат надалеч по-добри решения. Едно такова е литиевият стоманен фосфат, който е бъдещето на батериите за електрически транспортни средства. Тази батерия ще е работоспособна в продължение на милион километра.
 Това не е Tesla: BYD показа батерия, която ще работи 1 милион км!

С такава химическа композиция енергийната компактност е по-ниска и затова размерът е по-голям, с цел да се реализира висока самостоятелност. На собствен ред батерията поддържа повече от 2500 цикъла на зареждане. Това показва специалистът Питър Флинт, шеф по технологии и нововъведения в консултантската компания Altran.

Той твърди още, че компанията BYD към този момент има готово решение и може да предложи милион километра пробег с една батерия с помощта на новата технология, наречена " Blade Battery ". Флинт отбелязва, че китайската марка е трансформирала формата на пакетиране на клетките, без да са нужни обособени модули, тъй че пакетите са станали по-компактни.

Експертът твърди, че тази батерия е и по-безопасна, не провокира реакции, " приключване на топлота " или пожари. Освен това тази технология е по-евтина, което безспорно ще повлияе на продажната цена и ще понижи тежестта на електрическите транспортни средства, защото в този момент марките са принудени да употребяват повече материали, с цел да защитят вярно батерията и да реализират изцяло запечатана кутия.

Според специалиста тези акумулатори ще изгубят към 10% от потенциала си, когато транспортното средство е минало 250 000 км или 10-15 години приложимост, тъй че иновационната китайска батерия в доста случаи ще надвиши живота на автомобила.
 Това не е Tesla: BYD показа батерия, която ще работи 1 милион км!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР