Автономната администрация в североизточната част на Сирия призова за създаване

...
Автономната администрация в североизточната част на Сирия призова за създаване
Коментари Харесай

Сирийските кюрди искат хуманитарен коридор в района на Рас ал Айн

Автономната администрация в североизточната част на Сирия прикани за основаване на филантропичен кулоар в региона на Рас ал Айн, по който да се изтеглят мирните поданици.
Администрацията акцентира, че евакуирането на починалите и ранените в този миг е невероятно, защото колоните на филантропичните организации са подложени на „ целенасочени въздушни удари ” от турските военновъздушни сили, оповестява РИА Новости.
„ Призоваваме интернационалната общественост, правозащитните организации, Лигата на арабските страни, Русия и интернационалната коалиция да се намесят неотложно и да отворят безвреден филантропичен кулоар за евакуирането на починалите и ранени мирни поданици, попаднали в блокада в Рас ал Айн и да прекратят експанзията, с цел да бъдат избегнати кланетата и геноцида по отношение на мирното население ”, се споделя в изказването.
Тази заран администрацията заяви, че от началото на интервенцията са починали 218 мирни поданици и са ранени 653. Между починалите има и петима сътрудници на медицинските служби.
Администрацията заяви, че турските въоръжени сили употребяват при самолетните офанзиви неразрешените с интернационалните резолюции бял фосфор и напалм.
По-рано кюрдите обявиха, че след началото на интервенцията всички интернационалните филантропични организации са прекратили активността си и са евакуирали своите сътрудници от Североизточна Сирия. Прекратени са и филантропичните доставки.
В края на предходната седмица самостоятелната администрация в Североизточна Сирия разгласи, че е постигнала съглашение с Дамаск, в границите на което сирийската войска би трябвало да се разположи на територията по продължение на границата с Турция, с цел да отрази „ турската експанзия ”. Правителствените войски влязоха в няколко обитаеми места в провинциите Ракка и на север от Алепо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР