Автономна работническа конфедерация сигнализира за натиск и масови уволнения при

...
Автономна работническа конфедерация сигнализира за натиск и масови уволнения при
Коментари Харесай

Адвокат: Директори масово принуждават и заплашват учителите да се ваксинират

Автономна работническа конфедерация алармира за напън и всеобщи уволнения при учителите, които не желаят да се имунизират. Публикуваме позицята на синдиката без редактроска интервенция: 

Уважаеми учители,

С оглед на невижданият напън върху вас да се ваксинирате против ковид, от страна на страната, медиите, предателските синдикати, Неправителствени организации агентурата в образованието, публикуваме това мнение направено от юрист Стоянова:

Относно: Принуждаване за имунизация на чиновници в системата на предучилищното и учебно обучение

На вниманието на Директора на РЗИ

УВЕДОМЛЕНИЕ

Пиша Ви в качеството ми на юрист – към мен и към мои сътрудници в последно време се обръщат обезпокоени чиновници в детски градини и учебни заведения, които алармират за оказвана върху тях насила от страна на няколко РЗИ да се имунизират против Ковид-19. Пострадалите жители описват, че в РЗИ се привикват шефове на детски градини и учебни заведения, както и чиновници в образователните заведения, като те биват заплашвани, че в случай че до ноември месец не се имунизират, ще бъдат уволнени.

Моля да имате поради, че все още всички ваксини против Ковид 19 не са съответно лицензирани за приложимост при индивида, а са пуснати на пазара с позволение за изключителна приложимост – от отчета на Европейската здравна организация, с който сигурно сте осведомени, е видно, че последното изследване на сигурността при действителното приложение на препарата на Пфайзер – Бионтек ще бъде приключено на 31.03.2024 година (https://www.ema.europa.eu/.../comirnaty-epar-public...).
 Синдикатът на българските учители утвърждава тестването на възпитаници всяка седмица Синдикатът на българските учители утвърждава тестването на възпитаници всяка седмица
Синдикатът на българските учители към КНСБ утвърждава концепцията на Министерството на образованието и науката възпитаници да бъдат тествани всяка...

Сроковете за останалите препарати срещу Ковид 19 на Модерна, Джонсън и Джонсън и Астра Зенека са сходни и по-дълги, защото препаратът на Пфайзер пръв получи позволение за изключителна приложимост. Това значи, че всички имунизирани лица вземат участие ДОБРОВОЛНО в клинично изследване и имунизиран подписва декларация за осведомено единодушие, която на практика регламентира неговата воля за присъединяване в изследването и освобождава изцяло производителя от отговорност при нежелана реакция или гибел.

Във връзка с горното, апелирам да се запознаете с наредбите на Конституцията на Република България, които имат превес над всички закони и подзаконови нормативни актове и дават право на жителите да откажат да вземат участие в медицински опити (чл. 29, алинея 2), също и да не бъдат подлагани наложително на лекуване и санитарни ограничения, в случай че това е записано в закон (чл. 52, алинея 4). Българската страна е длъжна да се грижи и да подсигурява както за правото на труд, по този начин и за здравето на жителите си и Вие, като длъжностни лица, нямате право да принуждавате нито един български жител със закани и напън да се подлага на нежелана здравна намеса – сходни дейности приключиха с неоправдателни присъди на Нюрнбергския развой.

С актуалното Ви известявам, че принудата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по настоящия Наказателен кодекс на Република България, което се санкционира с отнемане от независимост до шест години. Тъй като от РЗИ явно си позволявате да оказвате насила на жителите в качеството си на длъжностни лица, за вас ще се приложи квалифицираният състав на алинея 2, в който може да бъдете лишени от независимост от три до 10 години. Прилагам извадка от Наказателния кодекс на Република България, с който е добре да се запознаете:

Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, обратно на волята му, като използва за това мощ, заплашване или злоупотреби с властта си, се санкционира с отнемане от независимост до шест години.

(2) Ако действието е осъществено от лице по член 142, алинея 2, точки 6 и 8, наказването е отнемане от независимост от три до 10 години.
 Ето ги насоките на МОН против Коронавирус за новата образователна година Ето ги насоките на МОН против Коронавирус за новата образователна година
Дори и в часовете по физическо образование и спорт, които се организират в учебните салони, учениците ще са задължени да носят маски. То...

Моля да имате поради, че причини в интерес на „ публичното здраве ” са несъстоятелни – както вие най-добре знаете, все още имунизациите срещу тежко протичане на коронавирусната зараза са нестерилизиращи – т.е., по информация на производителите и на формалната страница на Европейската здравна организация, същите се допуска да защищават САМО реципиента от тежко протичане на болестта, само че НЕ предотвратяват заразяване и НЯМА ИНФОРМАЦИЯ същите да предотвратяват опцията имунизираният да е предявител на болестта и да заразява близките. По последни данни, обявени от шефа на CDC (Център за надзор на болесттите - САЩ), при инфектираните с вируса имунизирани се следи идентично вирусно тегло с неимунизирани пациенти (еднакво заразни са за околните). В този смисъл, изказванието, че жителите, които принуждавате да се имунизират, няма да се заразят след имунизация и/или ще предпазят лицата, с които работят, Е НЕДОКАЗАНО И НЕВЯРНО според характерността на препаратите, дадена от самия производител и регулаторния орган, както и на настоящите данни от клиничните изследвания досега.

С актуалното писмо Ви известявам, че в случай че върху чиновниците в образователни заведения от страна на шефове и чиновници на РЗИ се оказва напън да вземат участие в медицински опит срещу волята им, всеки от тях има право да подаде тъжба против Вас пред прокуратурата и способените органи, с цел да понесете персонална наказателна отговорност за закононарушението ПРИНУДА, което правите по отношение на жителите в качеството си на длъжностно лице.

С почитание,

Адвокат Стоянова



Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР