Автомобилостроителният концерн Стелантис (Stellantis) препоръча на собствениците на близо 220

...
Автомобилостроителният концерн Стелантис (Stellantis) препоръча на собствениците на близо 220
Коментари Харесай

Стелантис изтегля около 220 000 Джийп Чероки по цял свят заради риск от пожар

Автомобилостроителният тръст " Стелантис " (Stellantis) предложи на притежателите на близо 220 000 високопроходими автомобила " Джийп Чероки " (Jeep Cherokee) да ги паркират навън и надалеч от други транспортни средства, защото електрическото затваряне на вратите им може да се възпламени, даже при отсъствието на работещ мотор, заяви Асошиейтед прес.

Някои от моделите " Джийп Чероки ", създавани от 2014 до 2016 година, ще бъдат изтеглени за ремонтни действия. Като причина се показва, че вода може да попадне в компютъра, отговарящ за ръководство на електрическите порти, причинявайки късо съединяване, което може да докара до пожар.

Собствениците на сходни коли ще получават уведомителни писма от 30 юни. От " Стелантис " изясняват, че казусът е открит при обикновен обзор на потребителски данни.

Не е ясно какъв брой от джиповете, имащи сходен недостатък, са се запалили. Според документи, оповестени от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати, в резултат на дефектите са зародили 50 записа за обслужване на клиенти, 23 гаранционни искания и 21 полеви отчета за произшествия. Не са открити пострадвания на хора, оповестяват още от " Стелантис ".

Компанията изтегли забележителна част от същите си модели през 2015 година, с цел да поправя сходен проблем.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР