Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се

...
Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се
Коментари Харесай

Огнян Ценков награди победителите в раликрос Видин 2018

Автомобилното съревнование, което е първи кръг от националния шампионат, се организира на пистата на летището край с. Иново. Преди церемонията по формалното разкриване през днешния ден бе направена почетна обиколка в памет на Александър Атанасов, 7-кратен първенец по автокрос и един от основателите на националните шампионати по раликрос и автокрос.
Надпреварата бе открита от заместник-кмета на Община Видин Венци Пасков, който е и заместник-председател на организационния комитет на раликроса. Той благодари на Българската федерация по авто спорт, на АСК „ Жико-Моторспорт” и на всички, чиито старания способстват традицията да се резервира и надгражда. Пасков съобщи, че Община Видин и отсега нататък ще поддържа самодейността и ще основава все по-добри условия за нейното осъществяване. С одобрение към уредниците и участниците се обърна и регионалният шеф на Видин Албена Георгиева. Тя изрази удовлетворението си, че Общината спомага за организирането на това влиятелно спортно събитие и пожела на участниците да се състезават правилно и да съблюдават изискванията за сигурност. Поздрав към автопилотите и гостите насочи също Иван Иванов, ръководител на видинския клуб „ Жико-Моторспорт”.
Стотици феновенаблюдаваха автомобилното съревнование и подкрепяха своите любимци. Община Видин предприе всички нужни ограничения, взаимно с виновните институции, с цел да бъде обезпечена сигурността на участници и фенове.
Общо 24 автопилоти взеха присъединяване в раликроса. При финалното класиране в Дивизия 3 преди всичко е Иво Иванов от АСК „ Жико-Моторспорт”, на второ и трето - Николай Николов от АСК „ Жико-Моторспорт” и Методи Тодоров от АМК „ СтартМ Криводол”; в Дивизия 2 наградата завоюва Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров и Симеон Велев от АМК Ботевград; в Дивизия 1 победител е Светослав Манастирски - АМК „ Старт М Криводол”, на втора и трета позиция са Александър Томов – АСК Монтана Рейсинг и Антон Хайтов - АСК „ Жико-Моторспорт”2.В отборното класиране отпред застана АМК Ботевград, а след него се подредиха АСК „ Жико-Моторспорт” и АМК „ Старт М Криводол”. За дебютно присъединяване бе награден 17-годишният играч на АСК „ Жико-Моторспорт” – Тошко Петров. И тази година бе връчена обичайна купа „ Лада”, която отиде при Георги Ставров от АМК „ Старт М Криводол”.
Купите на спечелилите връчи Огнян Ценков - кмет на Община Видин и ръководител на организационния комитет на раликрос „ Видин 2018”. Той изрече своята признателност към уредниците на надпреварата и персонално към ръководителя на АСК „ Жико-Моторспорт” Иван Иванов за ентусиазма и волята, които влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази безапелационната си позиция, че Община Видин ще продължава да спомага за развиването на автомобилния спорт, който е измежду най-популярните в нашия град.
На спечелилите бяха раздадени предметни награди и шампанско. След церемонията всички си направиха обща фотография за спомен с кмета на Видин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР