Автомобилното изложение в Женева е в разгара си. То се

...
Автомобилното изложение в Женева е в разгара си. То се
Коментари Харесай

Автомобилните издънки на изложението в Женева

Автомобилното ревю в Женева е в разгара си. То се организира всяка година през март и отваря порти за дребни и огромни производители на коли от целия свят, които употребяват опцията, с цел да се похвалят със свършеното през годината.

Тук своята премиера празнуват едни от най-вълнуващите и впечатляващи коли на планетата, както и някои... да кажем, компромисни модели. И като имаме поради мащаба на автосалона в Женева, може би е обикновено да чакаме и някои издънки.

Тази година изданието не прави изключение от правилото по този индикатор. Представяме ви петте най-лоши автомобила в Женева 2018, без да претендираме за строго теоретичен метод при подбора, нито за липса на субективизъм. Най-лошото е, че един от тях е български.

 Снимка 344439

MAT Stratos

Всички помним двуместното спортно купе Lancia Stratos, с което преди години италианската компания печелеше стадии и надпревари в Световния рали шампионат. Е, в този момент то си има всекидневен правоприемник в лицето на MAT Stratos.

Трябва да признаем, че хората от самостоятелния производител MAT (Manifattura Automobili Torino) са се постарали да конструират автомобил, който припомня на оригинала, само че и има собствен личен темперамент и наподобява привлекателно. За страдание обаче, показаното в Женева е безспорен противовес на елегантния автентичен Stratos.

От някои ъгли MAT Stratos наподобява хлапашки, от други пропорциите му като че ли са тотално сбъркани, а от трети е напряко противен. Последното в най-голяма степен важи за спойлера под предната ризница, който дружно с фаровете и предната решетка, кара MAT Stratos да наподобява като тъжна риба чук. Може пък и всички неприятни усещания да се дължат на прекомерно скучния за тази кола черен цвят.

 Снимка 344438

Sin S1

Както стана добре известно в последните няколко години, Sin е българска марка, която създава коли благодарение на британски подизпълнител. Последният й план се споделя Sin S1 и съставлява любителски спортен автомобил за уикендите с модулно купе, което елементарно се модифицира съгласно потребностите.

Всичко звучи сносно, само че вижте по какъв начин от компанията са решили да показват автомобила си пред публиката в Женева. Това ли е най-красивата настройка на аеродинамичните детайли? Жалко, в случай че е по този начин, тъй като за нас това наподобява потресаващо зле.

Това, което не е зле, е цената. От компанията оповестиха стартова от 49 900 $, което звучи като много преференциална договорка за състезателен автомобил с V8 мотор на GM. Ще му извиним греховете.

 Снимка 344437

Porsche Panamera Sport Turismo от Mansory

Миналата година всички бяхме доста разчувствани при премиерата на Panamera Sport Turismo. Кой ли е очаквал в миналото да види комби версия на Porsche. Автомобилът е много чалнат и необикновен, само че все пак много прелъстителен за европейските усети.

И тук се намесва тунинг компанията Mansory, която скапва всичко това със своя извънредно настойчив и невнимателен пакет, включващ безумно ниско окачване, доста карбонови детайли и непотребна доза показност. На кого му е притрябвало такова комби. Вероятно на мнозина тази кола ще се хареса, само че за нас е прекомерно... ненужна и грозна.

 Снимка 344436

Flying Huntsman 6x6 Civilian Carrier

О, да. От известно време 6-колесните офроудъри са изключително известни, изключително в Дубай. И нямаше по какъв начин да не станем очевидци и на подобен вид на емблематичния Land Rover Defender 110. В истинския си тип това е един в действителност страховит многофункционален офроуд автомобил, който тунинг експертите от Project Kahn са развалили, като са му поставили още един комплект гуми.

Останалото е покрито с нитове, акомпанирани от незадоволително добра сглобка на панелите. Колко ли е мъчно да развалиш съвършения джип... Доста елементарно, наподобява - в случай че се вгледаме в стореното от Project Kahn.

 Снимка 344435

Corbellati Missile

Това е чисто и просто недомислен и смахнат концепт. Силно се съмняваме, че гигантския 9.0-литров битурбо V8 мотор с мощ 1800 к.с. ще издържи 1000 км, без да се скапе. Съмняваме се и че 6-скоростната механична трансмисия няма да се разпадне при първото съществено натискане на педала на газта до долу.

Освен това външните панели въобще не наподобяват толкоз добре съединени, че да повярваме в това, че няма да се разпаднат при постигане на заявената от производителя оптималната скорост от 511 км/ч.

Другият проблем е обвързван с покритието на купето, което наподобява като база, която се нанася под самата багра. Производителите обаче настояват, че това е финалното покритие. Всичко това звучи доста тъпо, тъй като самата концепция да се сътвори състезателен автомобил с ретро стилистика и съвременни технологии е много настояща. Изпълнението на Corbellati Missile обаче е по-скоро бутафорно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР