Автомобилното движение в Пловдив от ден на ден става все

...
Автомобилното движение в Пловдив от ден на ден става все
Коментари Харесай

Ад по кръстовищата в Кючука

Автомобилното придвижване в Пловдив от ден дневно става все по-тежко. Не стига че няма къде да се паркира, а към този момент няма място и за каране. Уж градът ни се развива и пораства, а имаме възприятието, че става все по-малък, а тапите - все по-големи. Това настояват водачи, патещи всекидневно по пловдивските булеварди и улици. Вчера екип на „ Марица “ направи бърза обиколка на града, с цел да види къде са най-новите тапи, късащи нервите на водачите.

От близо седмица ново запушване се е оформило на пресечката на бул. „ Никола Вапцаров “ с ул. „ Константин Геров “ в регион „ Южен “. Там пътни експерти трансформираха настройките на светофара, като го превключиха на полутурбина, която пропуща коли по булеварда единствено в едната посока. Още с пренастройката там започнаха компликациите с прекосяването. В следобедните и вечерните часове тапата е в посока от Коматевския възел към Камела. Сутрин и по обяд пък задръстването е в противоположната посока. От Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ дадоха отговор още тогава, че са нужни няколко дни, с цел да се настрои дефинитивно светофарът и да се усъвършенства пропускателната му дарба. Вчера по обяд обаче не личеше нещо да се е трансформирало към по-добро, тъй като върволицата от чакащи на алено беше много внушителна, въпреки че не беше час пик.

Постоянно задръстен напоследък е и секторът на бул. „ Македония “ на пресечката с „ Никола Вапцаров “. Да преминеш през кръстовището пред районното кметство на първия и втория зелен сигнал е като шестица от тотото. А заран и вечер чакащите коли се подреждат на опашка до предходния светофар на ул. „ Скопие “, като са им нужни най-малко 5-6 цикъла със промяна на светлините, с цел да минат през кръстовището. Там трафикът се затруднява и от маркировката в посока от и към „ Кауфланд “, която води автомобилните потоци един против различен и постоянно пораждат предпоставки за пътни катастрофи.

Друга непрекъсната запушалка в същия квартал се образува на пресечката на бул. „ Александър Стамболийски “ с ул. „ Братя Бъкстон “. Там също е въведено полутурбинно контролиране в посока изток-запад. Натовареният трафик по булеварда обаче очевидно се задъхва от направените настройки. Докато чакат да им светне зелено, идващите откъм Кукленско шосе коли се надиплят от гробищата чак до цех „ Флавия “. В противоположна посока опашката не е по-малка. Трета запушалка се образува и от колите и камионите, идващи от индустриалната зона. Струпването им пък затруднява и излизането на клиентите с коли от паркинга на магазин „ Рила “, чийто вход е тъкмо до кръстовището.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР