Aвтомобилният сектор в България произвежда продукция за близо 1 млрд.

...
Aвтомобилният сектор в България произвежда продукция за близо 1 млрд.
Коментари Харесай

Автомобилният сектор у нас произвежда продукция за близо 1 млрд. евро годишно

Aвтомобилният бранш в България създава продукция за близо 1 милиарда евро годишно и продължава да пораства стабилно. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев пред възпитаници и посетители на Професионалната гимназия по превоз и енергетика в София.

Това е един от най-атрактивните високотехнологични браншове, които притеглят съществени задгранични вложения и с него ще пораства потребността от повече добре готови фрагменти, уточни Манолев.

Без съвременно обучение и здрава връзка сред учебните заведения и работодателите е невероятно да има резистентен растеж на стопанската система, разяснява заместник-министърът и заяви, че към този момент е създаден пример на трудов контракт сред академик и шеф като една от стъпките за поощряване на дуалното образование.

В страната ни сега има към 120 предприятия за произвеждане на автомобилни съставни елементи като поддоставчици на водещи компании в света. Те основават претовареност на повече от 23 хиляди души, а водещи пазари за сектора са Германия, Турция, Румъния и Франция.

Александър Манолев откри в гимназията нов образователен център по диагностика на електрически и стандартни коли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР