Автомобилният сектор се превръща във водещ за страната. През 2018

...
Автомобилният сектор се превръща във водещ за страната. През 2018
Коментари Харесай

Министър Караниколов: През 2018 г. в автомобилния сектор бяха направени инвестиции за близо 200 млн. лева

„ Автомобилният бранш се трансформира във водещ за страната. През 2018 година бяха направени вложения за близо 200 млн. лв. и открити 3200 нови работни места. Развитието е извънредно позитивно и все по-динамично “. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на формалното разкриване на цех за автомобилни аксесоари на американската компания „ Варок Лайтинг Системс ”, част от индийската група „ Варок ”.

Проектът на Варок за България е на стойност 8 млн. лева
Икономическият министър посочи, че нашето особено законодателство планува редица насърчителни ограничения за вложения. По негови думи тези благоприятни условия са приети от доста интернационалните компании, които сполучливо оперират в страната ни.

„ През 2018 година по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) са сертифицирани 28 плана на обща стойност 841.36 млн. лева, като се чака те да разкрият 2 541 нови работни места “, добави министър Караниколов.

„ Полагаме старания за основаване на удобна среда за развиване на тези процеси. Политиката на Министерство на стопанската система е ориентирана към поощряване основаването, развиването и внедряването на нововъведенията, към развиването на високотехнологични производства и интензивни на познание услуги с оглед създаване на конкурентоспособна стопанска система “, посочи още той.

В умозаключение министър Караниколов увери, че Министерството на стопанската система ще продължи да слага сериозен акцент върху възстановяване на бизнес средата в България и ще поддържа и предизвиква всички начинания, които са в полза на активизирането на съдействието в региона на нововъведенията, научните проучвания и вложенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР