Автомобилният производител Ford придобива компанията за електрически скутери Spin за

...
Автомобилният производител Ford придобива компанията за електрически скутери Spin за
Коментари Харесай

Ford придобива компанията за електрически скутери Sprint

Автомобилният производител Ford придобива компанията за електрически скутери Spin за 40 милиона $, твърди онлайн изданието Axios. Цената на договорката дава отговор изцяло на пазарната капитализация на добитата компания.



Това не е първият път, в който Ford влиза на пазара на е-скутери, откакто предишния месец организира тестова стратегия за наемане на сходни транспортни средства, наречена “Jelly”, в Purdue University. Едновременно с това, компанията изследва нови мобилни решения, като за задачата през 2016 година закупи и основаната в Сан Франциско транспортна услуга Chariot, а от 2013 година насам работи с програмата за шерване на колела Ford GoBikes. По подигравка на ориста, Motivate, в партньорство с която Ford започва програмата, беше добита от Lyft, която също има съществени проекти в сегмента на електрическите скутери.

В момента Spin оперира в девет американски града, в това число Шарлот, Денвър, Детройт и Лонг Бийч, както и в пет академични кампуса. След придобиването ѝ от Ford, се чака тя да стъпи на доста повече места.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР