Автомобилният пазар изглежда кардинално различен днес от този преди само

...
Автомобилният пазар изглежда кардинално различен днес от този преди само
Коментари Харесай

Над 200 електромобила ще излязат на пазара до 2026 г., конкуренцията ще е жестока

Автомобилният пазар наподобява съществено друг през днешния ден от този преди единствено три години. Между засегнатото от пандемията произвеждане, възходът на електрическия автомобил и смяната на потребителските привички, производителите би трябвало да вършат доста повече от преди, освен това с по-малко налични лостове.

Например, от ден на ден клиенти навлизат на пазара на първокласния пазар след пандемията. Макар това да наподобява като нещо доста положително за производителите – тези коли са по-скъпи и с по-голям марж на облагата – сегментът към момента съставлява 20% от общия пазар. Но макар тази цифра, за въпросната 1/5 от пазара се борят 22 марки, до момента в който за останалите 80% от пазара се борят 27 марки, разликата в броя на марките е минимална, в тази на пазара – голяма.

Допълнително напрежение върху фирмите постановат възходящите вложения в производството на електрически коли. S&P Global планува, че до 2026 година на пазара ще има над 200 електрически модела. Другото съмнение е, че предлагането на хибриди и EV ще се изравни през 2027 година, а предлагането на стандартни коли и EV – през 2028-2029 година Оттам насетне предлагането на електрически коли ще се усили стремглаво, а това на хибриди и на коли единствено с ДВГ ще спадне фрапантно. Последното съмнение касае американския авто пазар.

През 2018 година междинните продажби на модел в Съединени американски щати възлизат на 49 000 бройки. До 2027 година тази цифра се чака да спадне до 36 000, защото производителите се пробват да продават електрически, хибридни и стандартни модели с ДВГ, с цел да задоволят другите усети на клиентите. Успокоението на фирмите за момента е, че най-малко към този момент потребителите също наподобяват нащрек. В седем от 10 случая електрическият автомобил влиза в фамилния гараж, само че без измества стандартния модел с ДВГ.

Още детайлности по темета четете на профилирания авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР