Автомобилният парк на фалиралата „ТВ Седем“ се разпродава. Днес синдикът

...
Автомобилният парк на фалиралата „ТВ Седем“ се разпродава. Днес синдикът
Коментари Харесай

Стари коли на нищожни цени ще „пълнят“ сметката с дългове

Автомобилният парк на банкрутиралата „ ТВ Седем “ се разпродава. Днес синдикът на оповестеното в неплатежоспособност еднолично акционерно сдружение Росен Милошев продава 19 автомобила, които преди години обслужваха екипите на малкия екран. Повечето от тях са в напреднала възраст (с дата на първа регистрация през 2005-а -2008 година) и цените им са надали не смехотворни. Всички те могат да бъдат напазарувани за 22 910 лв..

Претендиращата преди десетина години да се трансформира в медиен колос телевизия рухна незабавно след, като „ пресъхна “ и кладенецът на нейното финансиране – Корпоративна комерсиална банка.

Преди да изтече и година, откакто финансовата институция беше ликвидирана, стана ясно че притежателят на ТВ7 - кипърската офшорка "Краун медиа " е оставил дълг от 260 млн. лв..

Парите са били отпускани в продължение на пет години (от юли 2009-а до февруари на 2014-а), само че заемът не е бил обслужван. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов малко след банкрута на банката.

Причината беше, че по това време се разиграваше спектакъла с лишаване на заложеното имущество на малкия екран, което беше несъмнено като „ посягане против свободата на словото “. Тогава Горанов сподели, че ТВ7 е единствено един от образците за индиректно финансиране за сметка на необезпечени заеми от Корпоративна комерсиална банка, а директният и непрекият резултат е към 300 млн. лева, излезли от банката.

Заради милионните задължения на „ ТВ Седем “ ЕАД, насъбрани освен към фалираната финансова институция, само че и към други банка, през лятото на 2015-а, част от постройката на столичния бул. "Цар Борис III ", в която беше настанена малкия екран беше оповестена на търг от частен правосъден реализатор по искане на Уникредит Булбанк. През 2012-а. тя е отпуснала заем за 20 млн. eвро. Срещу ипотека върху част от имота и постройката. Покрай тази сага стана ясно, че ден по-късно постройката е ипотекирана и в Корпоративна комерсиална банка.

Малко преди този момент пък частен правосъден реализатор влезе в студията на малкия екран, с цел да изнесе заложената във фалираната банка техника.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР