Автомобилният концерн Volkswagen отлага решението за изграждане на завод в

...
Автомобилният концерн Volkswagen отлага решението за изграждане на завод в
Коментари Харесай

Volkswagen отлага изграждането на завод в Турция заради нахлуването в Сирия

Автомобилният тръст Volkswagen отсрочва решението за създаване на цех в Турция на фона на турската интервенция в Сирия, оповестява Handelsblatt, базирайки се на свои източници.
Концернът договаря с турската страна за построяването на цех наоколо до град Измир. След началото на турската интервенция в Сирия обаче управлението на VW не бърза да подписва контракта за строителство, отбелязва изданието.
"Ние следим обстановката с огромна нерешителност ", съобщи представител на Volkswagen пред Handelsblatt.
На 9 октомври турският президент Реджеп Ердоган разгласи началото на интервенция „ Извор на мира” в Северна Сирия против Кюрдската работническа партия и терористичната група ИДИЛ.
В новия цех в Маниса, ситуиран покрай пристанището Измир, е запланувано да се създават новите модели „ Пасат” и „ Шкода Супърб”. Фолксваген ще влага в завода 1 милиард евро. С плануваните 4000 чиновници, след 2022 година заводът би трябвало да създава 300 000 автомобила годишно. За задачата „ Фолксваген” записва дъщерна компания в Маниса с капитал от 150 милиона евро.
България оферираше на VW огромна индустриална зона отвън София, покрай летището. Теренът на някогашния металургичен цех принадлежи на българската „ Първа капиталова банка” и австрийската компания за недвижими парцели „ Соравиа” (Soravia). Българският министър-председател Бойко Борисов даде обещание да покаже на VW, че ще бъде „ най-лоялния сътрудник на най-големия авто колос в света”. Премиерът се базира на положителното местонахождение за немските вложители и доста ниските налози.
Автомобилната промишленост е един от дребното процъфтяващи браншове в България. Според автомобилната асоциация Automotive Cluster България, 65 000 чиновници в 220 индустриални предприятия генерират оборот от 5 милиарда евро. Най-известните вложители включват автомобилни снабдители като Magna, Grammer, Festo или Kostal. В страната се създава програмен продукт за Мерцедес - Бенц или спирачки за Порше. Според специалисти, автомобилната промишленост България генерира към 10 % от брутния вътрешен артикул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР