Автомобилният концерн Фолксваген (Volkswagen) отлага решението за изграждане на завод

...
Автомобилният концерн Фолксваген (Volkswagen) отлага решението за изграждане на завод
Коментари Харесай

Фолксваген отлага решението за завод в Турция

Автомобилният тръст " Фолксваген " (Volkswagen) отсрочва решението за създаване на цех в Турция на фона на турската военна интервенция в Северна Сирия, заяви БГНЕС като цитира Handelsblatt.

Концернът договаря с турската страна за построяването на цех наоколо до град Измир. След началото на турската интервенция в Сирия обаче управлението на VW не бърза да подписва контракта за строителство, отбелязва изданието.

" Ние следим обстановката с огромна нерешителност ", съобщи представител на Volkswagen пред Handelsblatt.

Военната интервенция " Извор на мира " стартира на 9 откомври. Турският президент Реджеп Ердоган твърди, че тя е ориентирана против Кюрдската работническа партия и " Ислямска страна ". Дейтвията на Турция бяха жигосани от съвсем всички европейски страни, а Ердоган заплаши, че ще пусне над 3 млн. бежанци към континента, в случай че го назовават " окупатор ".

В новия цех в Маниса, ситуиран покрай пристанището Измир, е запланувано да се създават новите модели „ Пасат” и „ Шкода Супърб”. Фолксваген ще влага в завода 1 милиард евро. С плануваните 4000 чиновници, след 2022 година заводът би трябвало да създава 300 000 автомобила годишно. За задачата „ Фолксваген” записва дъщерна компания в Маниса с капитал от 150 милиона евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР