Автомобилният концерн Фолксваген ще строи новия си завод близо до

...
Автомобилният концерн Фолксваген ще строи новия си завод близо до
Коментари Харесай

Volkswagen финализира споразумението с Турция за новия завод

Автомобилният тръст " Фолксваген " ще строи новия си цех покрай турския град Измир. Заводите на компанията на територията на Германия ще се концентрират върху производството на електрически автомобили. Плановете на " Фолксваген " за създаване на нови индустриални мощности в Източна Европа добиват все по-ясни контури.

Представителят на завода Андреас Тостман съобщи през днешния ден пред публицисти, че договарянията с Турция се намират в финален стадий и най-късно до две седмици ще бъде оповестено окончателното решение.

Става въпрос за окончателното оформяне на съглашението и за подготовката му за сключване. На въпрос дали се договаря и с други сътрудници Тостман съобщи, че сега са съсредоточени върху съглашението с Турция.

Според осведомени окончателното решение е коствало на Турция повече от един милиард евро. Новият цех е с плануван годишен потенциал до 300 000 транспортни средства. Очаква се да бъдат наети към 4000 чиновници. Заводът ще бъде издигнат в Маниса покрай Измир.

Строителството ще стартира в края на 2020 година, а производството на коли - през 2022 година

Преди това " Фолксваген " водеше договаряния с управляващите по отношение на изискванията за местоположението на завода. Като различен вид се разглеждаше и България.

В новия цех ще бъдат създавани моделите VW Passat и Skoda Superb за експорт в Източна Европа. Производството на коли от марката " Фолксваген " стана доста по-ефективно след въвеждането преди година на нова тактика.

Очаква се продуктивността през 2019 година да се усили с повече от 6%. Тази година може да спести към 500 милиона евро разноски, което ще усъвършенства резултата. Цената на един автомобил също ще намалее за първи път от 2013 година насам.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР