Автомобилният концерн Фолксваген отлага решението за изграждане на завод в

...
Автомобилният концерн Фолксваген отлага решението за изграждане на завод в
Коментари Харесай

Фолксваген се разколеба за завод в Турция заради операцията в Сирия

Автомобилният тръст " Фолксваген " отсрочва решението за създаване на цех в Турция, оповестява БГНЕС, базирайки се на " Ханделсблат ".

Причината е началото на турската интервенция в Сирия.

Въпреки че концернът стартира договаряния с Анкара за построяването на цех до Измир, след започването на турската интервенция в Сирия управлението на " Фолксваген " към този момент не бърза да подписва контракта за строителство.

Говорител на концерна изясни, че те следят обстановката с огромна нерешителност.

Миналата седмица турският президент Реджеп Ердоган разгласи началото на интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия против Кюрдската работническа партия и терористичната група ИДИЛ.

Предвижда се в новия цех на " Фолксваген " в Маниса да се създават новите модели " Пасат " и " Шкода Супърб ". За задачата автомобилният колос ще влага в завода 1 милиард евро. Очаква се след 2022 година заводът да създава 300 000 автомобила годишно, като в него ще работят 4000 чиновници. По тази причина " Фолксваген " записва дъщерна компания в Маниса с капитал от 150 милиона евро.

България оферираше на " Фолксваген " огромна индустриална зона отвън София. Теренът на някогашния металургичен цех принадлежи на българската " Първа капиталова банка " и австрийската компания за недвижими парцели " Соравиа ". Българският министър председател Бойко Борисов даде обещание да покаже на " Фолксваген ", че ще бъде " най-лоялният сътрудник на най-големия авто колос в света ".

Припомняме, преди дни стана ясно, че България евентуално е изгубила борбата за " Фолксваген ", откакто автомобилният колос записва компания в Турция.

Финансовият министър Владислав Горанов увери, че в договарянията страната ни е направила всичко допустимо и даже повече. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР