Автомобилният гигант Volkswagen е платил около 9,5 милиарда долара от

...
Автомобилният гигант Volkswagen е платил около 9,5 милиарда долара от
Коментари Харесай

Дизелгейт е струвала 9,5 млрд. долара на Volkswagen само в САЩ

Автомобилният колос Volkswagen е платил към 9,5 милиарда $ от 2016 година на американци, излъгани от устройства, конфигурирани от немския производител в колите, с цел да заобиколят стандартите за обособяване на нездравословни газове, заяви федералният орган за отбрана на потребителите в Съединени американски щати.
Този интернационален скандал, прочут като " Дизелгейт ", опетнява имиджа на Volkswagen от години, напомня БГНЕС.
След разкрития през септември 2015 година, Volkswagen призна, че е модифицирал 11 милиона автомобила по целия свят с устройства, които може да ги накара да наподобяват по-малко замърсяващи при лабораторни проби, в сравнение с в реалност.
" Когато казахме на притежателите на коли от марката Volkswagen и Porsche, че в случай че желаят, могат да върнат автомобила си или да го приспособяват към стандартите, повече от 86% избраха да върнат автомобила ", уточни в отчета си Федералната комисия по търговия на Съединени американски щати.
" Купувачите получиха назад всички пари, вложени в покупката ", споделиха от организацията, като квалифицираха заплащането на Volkswagen като " най-голямата стратегия за възобновяване на средства в историята на Съединени американски щати ".
Германската компания е изправена пред голям брой правосъдни дейности от експлоадирането на абсурда. Едно от най-чаканите правосъдни каузи в Германия е това на някогашния началник на Audi Рупърт Щадлер, който ще се яви в съда от 30 септември. Случаят може да коства на Volkswagen към 35 милиарда $, в това число 9,5 милиарда $, платени на клиентите му в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР