Автомобилният гигант Stellantis, в който са включени марките Alfa Romeo,

...
Автомобилният гигант Stellantis, в който са включени марките Alfa Romeo,
Коментари Харесай

Stellantis ще произвежда спортните си електромобили в Италия

Автомобилният колос Stellantis, в който са включени марките Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall, разгласи, че заводът Cassino в Италия ще бъде втората локация, където ще се създават спортните електрически автомобили на компанията.

В момента, в Cassino Assembly Plant се сглобяват модели на Alfa Romeo (Giulia и Stelvio) и Maserati (Grecale), като индустриалните благоприятни условия ще бъдат разширени с потенциал за представители на марките на колоса, създадени въз основата на модулната платформа STLA Large.

STLA Large е една от общо четирите съществени и особено създадени за електрически автомобили платформи на Stellantis- STLA Small, Medium, Large и Frame, като тя е световна и дава основа за основаването на спортни електрически автомобили със задвижване на четирите колела, както и на емблематичните за американския пазар " мускулести " (muscle) модели. Базата дава опция за създаването на пазарни оферти с модулно осъществяване на батериите и със свободен пробег от до 800 километра.

Заводът Cassino е второто индустриално оборудване на Stellantis, след Windsor Assembly Plant в Канада, на територията на което ще се сглобяват коли въз основата на платформата STLA Large.

" Заводът Cassino има богата история на иновация и технология ", разяснява Карлос Таварес, изпълнителен шеф на Stellantis. " Автомобилите, които създаваме на платформите STLA ще създадат гражданска война във връзка с чувството по време на ръководство и високотехнологичните детайли и качества, и имаме религия в опитните служащи и управата на завода на Stellantis да осъществяваме нашите смели цели за цена и качество ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР