Автомобилният гигант Stellantis обяви, че в резултат на сътрудничеството си

...
Автомобилният гигант Stellantis обяви, че в резултат на сътрудничеството си
Коментари Харесай

Stellantis ще произвежда повече от 1 000 000 електромотора във Франция до 2024 година

Автомобилният колос Stellantis разгласи, че вследствие на съдействието си с Nidec Leroy-Somer Holding, компанията ще усили производството на електромотори във Франция, като се чака достигането на равнище от над 1 000 000 единици до 2024 година.

Произвежданите на локално равнище електромотори ще намерят първото си приложение при новите версии на Peugeot e-208, Opel Mokka, DS 3 E-TENSE и Jeep® Avenger, като вграждането им ще стартира още от началото на идната година.

Този електромотор дава обещание мощ от 156 конски сили и въртящ миг от 260 Нм, и в композиция с усъвършенстваните акумулатори общава свободен пробег на електрическите автомобили от над 400 километра.

" Нашата отдаденост към това да бъдем първенци в автомобилния бранш в битката с климатичните промени намира отражение във всяко едно от нашите уреди, като подкрепяме нашите чиновници за идната стъпка в електрическото премеждие ", разяснява Карлос Таварес, основен изпълнителен шеф на Stellantis. " Контролирането на нашата скъпа верига за електрификаци, ние ще подсигурява нашата софтуерна самостоятелност в подтекста на стопански и геополитически рецесии, като в същото време ще смекчи въздействието на тази трагична смяна за нашите уреди и чиновници, изключително във Франция, където сме и безспорно ще останем търговски и промишлен водач "

От Stellantis споделят, че компанията оперира 12 индустриални уреди на територията на Франция и единствено през последните 4 години има вложения в тях в размер на 2 млрд евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР