Автомобилният гигант Mercedes-Benz Vans ще построи първата си фабрика, изцяло

...
Автомобилният гигант Mercedes-Benz Vans ще построи първата си фабрика, изцяло
Коментари Харесай

Mercedes създава първата си фабрика изцяло за електромобили в Полша

Автомобилният колос Mercedes-Benz Vans ще построи първата си фабрика, напълно за електрически ванове в Явор, Полша, оповестява Reuters. В момента се чака утвърждение на изискванията по договорката от страна на полските управляващи, както и сключване на дотации за инвестицията в страната, оповестяват от компанията.

Производителят на микробуси - поделение на Mercedes-Benz, подписа контракт с полското държавно управление и други сътрудници да добави фабриката за микробуси към своя цех в град Явор, където сега създава мотори с вътрешно горене и акумулатори за Mercedes-Benz Cars.

Фабриката ще бъде четвъртата в европейската мрежа за произвеждане на ванове на Mercedes-Benz, която се реорганизира към произвеждане единствено на електрически автомобили, построени на платформата VAN.EA.
 Mercedes-Benz вкарва абонаментна такса за висока скорост
Mercedes-Benz вкарва абонаментна такса за висока скорост

На този декор автомобилният колос желае да направи своите електрически автомобили още по-бързи

Евентуално разширение на завода посредством взаимно дружество с американския производител на електрически ванове Rivian няма да се реализира, защото американската компания е трансформирала целите на плануваните си планове, се споделя в изказване на Rivian.

Двете компании оповестиха през септември, че възнамеряват взаимно дружество за произвеждане на електрически ванове във фабрика в Полша, Унгария или Румъния през идващите няколко години.

Днес от Rivian оповестиха, че ще се съсредоточат върху сегашния си бизнес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР