Автомобилният гигант Groupe PSA обяви, че компанията е станала първата френска получила

...
Автомобилният гигант Groupe PSA обяви, че
компанията е станала първата френска
получила
Коментари Харесай

Groupe PSA започват тестове с автономни автомобили и по пътищата на Китай

Автомобилният колос Groupe PSA разгласи, че компанията е станала първата френска получила лиценз, който й разрешава да стартира тестванията на самостоятелните си автомобили по публичните пътища на Китай.

"Получаването на лиценза за проби с автономни коли по обществените пътища в Китай е забележително постижение за Groupe PSA, като се има поради, че Китай е най-големия авто пазар в света и сега там се регистрира взрив в развитието на технологиите за автономно управление ", разясняват от френската група. "Това е значима стъпка за нашата програма AVA (Autonomous Vehicle for All), която има за цел да предложи безвредни и интуитивни автомобили на всички клиенти ".

От Groupe PSA разясняват, че насъбраният по време на тестванията с самостоятелните си автомобили в Европа опит ще помогне на компанията да приспособява системите към изискванията и спецификите на китайския пазар, включително инфраструктурата, картографирането, държание на потребителите и други.

Groupe PSA стана първата автомобилна компания производител, която провежда тестове с самостоятелни коли по обществените пътища във Франция- от юли 2015 година, както и първата, която получи разрешение за осъществяване на изпитания при състояние, че зад кормилото на колата няма екпертен лидер. През юли 2017 година, гигантът анонсира, че във Франция е било осъществено първото преминаване на самостоятелен автомобил през пункт за събиране на пътни такси.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР