Автомобилният гигант Фолксваген (Volkswagen Group) обяви в понеделник, че е

...
Автомобилният гигант Фолксваген (Volkswagen Group) обяви в понеделник, че е
Коментари Харесай

"Фолксваген" обезщетява 200 хил. клиенти с 650 млн. евро заради "дизелгейт"

Автомобилният колос " Фолксваген " (Volkswagen Group) разгласи в понеделник, че е постигнал съглашение с три четвърти от клиентите, които преди време заведоха дело посредством Федерацията на немските организации на потребителите (VZBV) за ролята на компанията в абсурда " дизелгейт " през 2015 година, оповестява Ройтерс.

Според информация на самата компания тя е съумяла да се контракти с 200 хиляди от общо 262-те хиляди нейни клиенти, притежателите на дизелови коли, като част от съглашението, контрактувано VZBV.

Компанията разкри, че общата сума, която ще бъде изплатена на потребителите, ще възлиза на 620 милиона евро. Индивидуалните заплащания, вариращи от 1350 до 6250 евро, ще стартират на 5 май, уточни " Фолксваген " и добави, че към момента не са дефинитивно прегледани още 21 000 каузи за споразумяване на разногласието, " само че това ще бъде направено през идващите няколко дни ".

За да се даде опция на други бенефициенти да се записват и показват изчезналите документи, " Фолксваген " удължава крайният период с една седмица до 30 април. От компанията припомнят, че ще дават общо 830 милиона евро под формата на компенсации на свои 262 хиляди клиенти, които бях наранени от абсурда " дизелгейт ".

" За първи път консуматори в Германия съумяха да се защитят от машинация в всеобщото произвеждане от подобен размер ", уточни изпълнителният шеф на VZBV Клаус Мюлер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР