Автомобилният гигант (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT,

...
Автомобилният гигант (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT,
Коментари Харесай

Stellantis ще произвежда изцяло нов електромобил в Сърбия

Автомобилният колос (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall) разгласи, че от средата на 2024 година, в завода на компанията в Крагуевац, Сърбия, ще стартира производството на напълно нов 100% електрически модел.

От Stellantis споделят, че консолидираното на нова платформа за произвеждане на електрически автомобили в Сърбия ще помогне доста за реализирането на тактиката на компанията за постигането на 100% електрически продажби в Европа до края на десетилетието

За момента, от Stellantis не споделят детайлности за новия си електрически автомобил и това част от портфолиото на коя или кои марки ще бъде той. Единственото, което оказва се от анонса е това, че той ще бъде стилен модел и ще наследи на поточната линия Fiat 500L, който сега се сглобява в Сърбия.

ОТ Stellantis споделят обаче, че заводът в Крагуевац, в който 33% присъединяване има Сърбия, ще може да бъде в допълнение разширяван като потенциал, както и с опция за въвеждане в произвеждане на спомагателни модели.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР