Автомобилният ас, рали пилот, преподавател и експерт по пътна безопасност

...
Автомобилният ас, рали пилот, преподавател и експерт по пътна безопасност
Коментари Харесай

Видео анализ на трагедията на „Струма“: Рали пилот се постави на мястото на шофьора

Автомобилният ас, рали водач, учител и специалист по пътна сигурност доцент Димитър Илиев направи обстоен видео разбор на трагичния случай с рейс на автомагистрала " Струма ", при който изгубиха живота си десетки хора.

Стъпка по стъпка той се слага на мястото на водача, с цел да добие визия по какво се е ориентирал при случая. 

" Човекът е пътувал през нощта и то при дъжд, а защото случаят е станал в ниската част, е доста евентуално да е имало и мъгла . При такива тежки метеорологични условия знаците и маркировката са основни за ориентацията на лидера в пространството ", показва доц Илиев. 

Той наблюдава деликатно и поредно пътя, като рамкира минусите. Първоначално той разказва ускорителната лента от вход към автомагистрала с двойна непрекъсната линия и знаци за ограничаване на скоростта от 120 км/ч.

" Продължаваме да търсим други знаци, като чакам да видя знак за отбивка, за място за отдих или за чешма. Задължително е на 500 м преди сходно оборудване да има обявяване за зоната за отдих. Следващото, което виждам, е, че ускорителната лента завършва и тя към този момент минава в спешна, като директно след нея виждам табела за винетка. Т.е. досега лидерът на рейса към момента не е наясно, че следва такова място за отмора. Много скоро по-късно, обаче, спешната лента свършва и ненадейно минава в прекратена линия, което чисто логичен би означавало, че автомагистралата става в три ленти и като всеки водач, който съблюдава правилника за придвижване, индивидът най-вероятно е минал в най-дясната лента. Почти незабавно има и табела, която, обаче, също не предизвестява, че следва отбивка ", изяснява в детайли доцент Димитър Илиев. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР