Автомобилните производители постепенно започват да възобновяват работа. Кой е автомобилният

...
Автомобилните производители постепенно започват да възобновяват работа. Кой е автомобилният
Коментари Харесай

Кой е автомобилният производител с най-висока пазарна стойност?

Автомобилните производители последователно стартират да възобновяват работа. Кой е автомобилният производител с най-висока пазарна стойност, вижте в канала във vbox7:

7. BMW – 42 милиарда $

Две са главните послания от компанията в месеците след началото на пандемията. Първото е, че 6000 от 120 000 служащи във компанията ще бъдат съкратени. Това беше предстоящо и не се отрази съществено на пазарната стойност на компанията. Второто се отрази съществено, и то в положителна страна. BMW към този момент има своя линия електронни SUV на батерия, като по този метод влиза в битка за клиенти с Model Y на Tesla и Mercedes-Benz EQC на Daimler.

6. Ferrari – 42 милиарда $

Пандемията удари и Ferrari, само че доста по-слабо. Компанията затвори фабрики през март и април, само че още при започване на май техните служащи се върнаха на работа. В последните два месеца всяка седмица на стоковия пазар е сполучлива за производителя на първокласни коли. Компанията създава дребна численост коли, спрямо съперниците й, само че те главно са на цена сред 250 000$ - 1 000 000$, което значи, че се разчита на заможни клиенти. Тези клиенти очевидно претърпяват рецесията по-добре от други, тъй като продажбите на Ferrari не са паднали.
 ферари iStock/Getty Images

5. Daimler – 44 милиарда $

Една от фирмите в света, която уволни най-вече чиновници в последните месеци. Още преди пандемията, през ноември 2019 година, те оповестиха проекти за съкращения в размер на 10 000 души през идващите три години. Ситуацията обаче наподобява още по-сериозна и от компанията излезе информация, че в идващите месеци може да бъдат съкратени 15 000 души.

4. Honda – 45 милиарда $

Постепенно японската компания стартира да възвръща позициите си преди пандемията, само че би трябвало да се означи, че тя бе ударена мощно. Дълго време производството й в Съединени американски щати бе сложено на пауза, а служащите бяха пуснати в неплатен отпуск. Сега обстановката е друга и даже се приказва, че компанията се пробва да навакса пропуснатите изгоди поради пандемията.
 хонда iStock/Getty Images

3. Volkswagen - 84 милиарда $

Нестабилното бъдеще на автомобилният колос продължава. Той бе един от сериозните губещи от пандемията, освен измежду автомобилните производители, а въобще измежду огромните компании в международен мащаб. Все по-често се загатва корпоративният дълг на компанията от 129 милиарда $, който е по-голям от задълженията на страни като Южна Африка и Унгария.

2. Toyota – 176 милиарда $

Toyota загуби 19% от пазарната си стойност по време на пандемията от COVID-19 и, въпреки че съумя да възвърне част от загубите, те към момента са значими. В тези 5 месеца доста от заводите на компанията не работиха и не произвеждаха. Впоследствие компанията подреди обновяване на индустриалните действия във всички фабрики.

Tesla – 183 милиарда $

Компанията, която бе основана доскоро повече от 15 години, стартира доста мъчно своя път към върха. Но последните години бяха извънредно мощни за нея и тя съумя да изпревари по пазарна стойност даже колосите Toyota и Volkswagen. Благодарение на известността на Model 3, Tesla продаде повече коли през 2019 година, в сравнение с през предходните две години общо.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР