Автомобилните гиганти Volkswagen AG и Ford Motor Co ще разкрият

...
Автомобилните гиганти Volkswagen AG и Ford Motor Co ще разкрият
Коментари Харесай

Volkswagen и Ford на прага на глобален автомобилен съюз

Автомобилните колоси Volkswagen AG и Ford Motor Co ще разкрият през идната седмица основаването на бездънен съюз, който планува по-тясно съдействие на фона на ожесточаващата се конкуренция в международната автомобилна промишленост. Създаването на сходен световен алианс ще разреши на двете компании да икономисват милиарди долари при създаването на нови технологии, написа Reuters, базирайки се на източници, осведомени с тези проекти.

По информация на организацията оформянето на този алианс ще бъде оповестено по време на автосалона в Детройт. По-рано двете компании заявяваха, че основаването на сходно обединяване не допуска обединение или продан акации.

Стремежът към тясно съдействие сред огромните производители се стимулира от възходящия напън върху международната автомобилна промишленост в изискванията на растяща конкуренция и търговски напрежение в международната търговия.

Друг значим фактор в това направление са покачващите се условия към автомобилния превоз, изискващи големи вложения. Става дума за разработка на нови електрически автомобили, рационализиране на моторите с вътрешно горене, използването на цифровите технологии.

 Volkswagen и Ford основават стратегически алианс
Volkswagen и Ford основават стратегически алианс

Компаниите няма да се сливат, ще създават дружно лекотоварни коли

Според Reuters, договарянията сред Ford и VW не престават: фирмите разискват детайлите на съдействието в региона на самостоятелните и електрическите коли и навлизането на другите модерни технологии в промишлеността. VW ще влага средства във Ford по тези посоки. Става дума и да се даде лиценз на Ford за платформата за електрически автомобили MEB на Volkswagen.

От друга страна се допуска, че Volkswagen ще получи достъп до комерсиалния автомобил Ford Transit и пикапа Ranger, а по този начин също ще може да създава свои коли в заводите на Ford.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР