Автомобилните гиганти са в шок, след като нов тест за

...
Автомобилните гиганти са в шок, след като нов тест за
Коментари Харесай

Нов тест паникьоса автомобилните производители

Автомобилните колоси са в потрес, откакто нов тест за премерване на нездравословните излъчвания и разхода на гориво спря от продажба към този момент подготвени нови модели.

Част от производителите, измежду които бяха Volkswagen Group, BMW и Renault, не съумяха да покрият стандарта и бяха принудени да спрат към този момент подготвени модели, а това докара до спад в продажбите и съществени финансови загуби.

През 2019 година следва втори стадий от WLTP, който включва наложителен тест на изпарение (EVAP). Според шефа по продажбите на Volkswagen Group – Кристиан Далхайм, всички нови мотори и трансмисии на концерна ще би трябвало да преминат нови сертификационни процеси, с цел да се оправят с теста.

" В съпоставяне с 2018 година сме надалеч по-уверени, че ще успеем да смекчим резултатите от втория стадий, само че все пак не изключваме опцията за въвеждане на краткотрайни ограничавания на част от моделите ни през втората половина на тази година ", изясни Далхайм.

От Daimler също признаха, че имат много малко време, с цел да се приготвят за новите проби. Причината е, че окончателните условия са били оповестени едвам в края на ноември. " Това си остава голямо предизвикателство за нас, само че в този момент ще успеем да планираме нещата по-добре ", разяснява шефът на продажбите на концерна – Брита Зеегер.

Новият тест EVAP влиза в действие от 1 септември, като при него се мерят изпаренията, които се отделят от транспортни средства с изключен двигагел. Целта е да се ограничи броя на летливите органични съединения под формата на бензинови пари, които излизат от автомобила за интервал от 48 часа.

Когато транспортното средство е паркирано, повишението на температурата на околната среда и даже слънчевата радиация могат да доведат до приключване на бензинови пари. Автомобилите имат система, която да улавя изпаренията, само че тя е с лимитирани абсорбиращи качества. В случая, това се отнася единствено за колите с бензинови мотори, защото при дизелите налягането е доста ниско.

Освен това, при всички нови транспортни средства ще бъдат измерени отработените газове на азотен оксид по време на употреба на пътя (RDE-NOx). Според новите стандарти, дизеловите коли няма да могат да отделят 2,1 пъти повече от лабораторния предел или 168 мг на километър.

Някои автомобилни компании оповестиха, че са подготвени за новите проби. В Opel, да вземем за пример, към този момент са взели всички ограничения, с цел да може моделите да покрият условията. Алиансът PSA, който е притежател на немската компания, също е подготвен да посрещне новите сертификационни тествания.

И от BMW Group оповестиха, че не чакат проблеми с EVAP. Баварският производител е основал специфичен екип, който да се оправи с предизвикването, като всичко е планувано и са направени нужните корекции.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР