Автомобилни състезатели излязоха на протест малко преди юбилейното 50-о рали

...
Автомобилни състезатели излязоха на протест малко преди юбилейното 50-о рали
Коментари Харесай

Автомобилни пилоти протестираха заради отнетия лиценз на федерацията

Автомобилни състезатели излязоха на митинг малко преди юбилейното 50-о рали България. Причината за недоволството е отнетият преди дни лиценз на федерацията по авто спорт.
Протестът бе проведен в центъра на София, където минаха едни от най-бързите спортни коли у нас. Рали първенецът Стефан Стоев твърди, че повода да се състезава за България е поддръжката от федерацията и не би работил с друга. Българската федерация по авто спорт към този момент от 20 години провежда у нас шампионатите от календара на интернационалната федерация. В началото на годината обаче Съюзът на българските автомобилисти приключва контракта й.

" Отнеха ни лиценза без да имат това право. Не може организация, която не прави спорт да държи и да пределигира на територията на България ", съобщи от своя страна пред Нова телевизия Николай Златков, член на УС на БФАС.

" Хора, които сформират правилници и гласоподават тези правилници и след това вземат участие в надпревари - това е изрично нарушение. Наказват се състезатели с отнемане на права години наред и по този метод някои стават служебно първенци - просто прекратихме това - битката за власт ", сподели Емил Панчев, ръководител на Съюза на българските автомобилисти.

С решение, взето от Министерството на младежта и спорта, лицензът в този момент е в ръцете на ново съдружие – Автомобилна федерация на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР