Автомобилни инструктори протестираха днес във Варна срещу подготвяните промени в

...
Автомобилни инструктори протестираха днес във Варна срещу подготвяните промени в
Коментари Харесай

Автомобилни инструктори във Варна протестираха срещу готвени промени в закона

Автомобилни инструктори стачкуваха през днешния ден във Варна против подготвяните промени в наредбите в Закона за водачите на моторни транспортни средства, които засягат активността им. Те не желаят връщането на полигона, тъй като съгласно тях образованието в действителна среда е доста по-добро за бъдещите водачи. Не утвърждават и нараствания брой часовете за кормуване.

Варна

В протестно писмо инструктoри от всички автомобилни школи във Варна упорстват наложителните часове по доктрина да отпаднат и курсистите сами да избират сред постоянно, задочно и консултативно образование. Те са срещу връщането на полигона.
Маргарита Калинова – шеф на автошкола: Ние в този момент имаме изпит на полигон, единствено че в действителни условия, в този момент ни изпитват в действителни условия. Ти пазиш колите на хората.
Повечето наложителните часове по кормуване няма да понижат смъртността на пътя, считат инструкторите.
Атанас Балабанов – авто инструктор: Защо би трябвало излишно да се усилва броят на наложителните часове на 50 и да караме курсисти, които могат да се оправят с 30 часа ръководство, наложително да вземат 50 часа, т.е. това натоварва и бюджета на самите родители и на самите кандидат-курсисти.  Инструктори стачкуват против промени в образованието на водачи Инструктори стачкуват против промени в образованието на водачи
Автоинструкторите във Варна стачкуваха през днешния ден. Те са срещу подготвяните промени в закона за водачите на моторни транспортни средства, които засягат дейн...

Не е вярно и курсистите да се явяват на изпит с коли на “Автомобилна администрация ”.
Йорданка Ваилева – авто инструктор: Защото един курсист кара 31 часа на един автомобил и в един миг да му предложат напълно различен автомобил, с друго устройство, с други градивни детайли. Tова ще бъде пагубно за един нов кандидат-водач.
Инструкторите упорстват още да се понижат санкциите за административни нарушавания, в това число за механически неточности в протоколите. Недоволни от метода, по който се трансформира законът, инструкторите упорстват да има работни групи, наложително с техни представители в тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР