Автомобилни инструктори продължават да изразяват недоволството срещу превърналата се в

...
Автомобилни инструктори продължават да изразяват недоволството срещу превърналата се в
Коментари Харесай

Автоинструктурите в готовност за нови протести заради спорна наредба

Автомобилни инструктори не престават да показват недоволството против трансформиралата се в противоречива Наредба 37, определяща изискванията и реда за образование на кандидат-шофьорите. Според инструкторите тя блокира работата на образователните центрове.

Според ръководителя на съдружие " Български Автоинструкторски съюз " Трендафил Маринов нови митинги също са вероятни. " Ако се стигне до тази разпоредба, да се разписва в този вид - да. Трябва да има разискване " , съобщи той пред БГНЕС.

В столицата към този момент се организираха няколко демонстрации на автоинструктори с образователните им коли, само че до съответно решение към момента не се е стигнало. От сектора се надяват разговорът с институциите да продължи.

През септември предходната година за публично разискване беше качена Наредба 37, в чиито текстове бяха изписани неща, които не са свързани с образованието. Единствено натоварват стопански този тип активност. Тази разпоредба не се разиска с никой от сектора и с университетите. В същото време, на 6 януари, в Министерския съвет беше призната концепцията на Държавна организация по пътна сигурност, в която е включено цялостното образование. Не единствено за кандидат-водачите, а то да се състои още в главното и междинното учебно заведение, а по-късно, в по-късен интервал, откакто са придобили удостоверение за ръководство, отново да имат от време на време образование. Това следва да се разисква, а срокът е до януари другата година. В същото време споделят, че би трябвало да се разпише наредбата от министъра, в което няма логичност - хем ще променяме след една година нещата, хем в този момент да ги променяме. Безсмислено е ", счита Трендафил Маринов.
 Автоинструктори се подвигат на митинг против парализирането на сектора
Автоинструктори се подвигат на митинг против парализирането на сектора

Те недоволстват поради неангажираността на страната към сектора

Според него в наредбата има написани текстове, които подкрепят само избран кръг от хора. Освен това от сектора се притесняват, че тя доста ще оскъпи курса.

" Изискванията в наредбата са безумни - образователен кабинет да е регистриран в трудова медицина, да вземем за пример. Излишни натоварващи условия. В същото време образователната документи никой не я гледа. В момента ние би трябвало да учим да се ревизира вентилаторния ремък на автомобила, това е безумство. Някакви неща отпреди 40 години. Започваме да вършим смяна, пък тя няма никаква връзка с действителността ", възмущава се ръководителят на " Български Автоинструкторски съюз ".
 Автошколите се притесняват от
Автошколите се притесняват от " тотално заличаване " на сектора

Всички близо 5000 автоинструктори са съкратени или в неплатен отпуск

Според него мнението на целия отрасъл по тематиката е единно, а за смяна би трябвало да се намерения и във връзка с образователната документи .

" Автомобилите към този момент са доста по-съвременни , на никое място не е залегнало да се учат другите системи, да вземем за пример ", уточни той и добави: " Един лидер, който ние образоваме, по-късно си закупува автомобил, сяда вътре и не знае кое копче защо е . Има цялост от проблеми, не е единствено един ", счита Маринов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР