Автомобилни части се превръщат в различни предмети от ежедневието в

...
Автомобилни части се превръщат в различни предмети от ежедневието в
Коментари Харесай

Нестандартно хоби: Как се правят оригинални подаръци от ненужни автомобилни части

Автомобилни елементи се трансформират в разнообразни предмети от всекидневието в Мездра. Стенен часовник от съединител на кола, практична холна масичка от амортисьори, принадлежности за хранене, чиято основа съставлява гаечен ключ. Всички тези истински хрумвания са майсторски направени от Александър.

Стенен часовник, холна масичка, принадлежности за храна и какво ли още не. Всичко това обаче е сътворено от ненужни автомобилни елементи. А концепцията се родила напълно непринудено у Александър. Без да подозира последователно се трансформира и в негово занимание. Всичко почнало преди няколко години.



" Когато дамата имаше имен ден. А аз бях не запомнил. И се сетих, само че всички магазини бяха затворени. И ми хрумна концепцията тъй като мога да работя с електрожен, да заварявам, се сетих да направя сърце от гайки. Това е първата ми работа и на нея доста ѝ хареса и ме насърчи за идващия празник да направя нещо друго ", описа мъжът.

" Изобщо не ми е минавало през ум, че човек може от метал да основава такива работи. И той пристигна малко нерешителен. Аз ей по този начин останах безмълвна, гледах го и дори доста впечатли това, че е изрязал буквите от метал ", разяснява брачната половинка му Ива.



" За идващия празник направих ето тази дребна скулптурка, тъй като тя е художник и аз взех решение да направя малко дребосъче, което рисува от гайки и болтчета ", добави Александър.

Макар с подръчни материали, подаръкът е бил от сърце. Така ексцентричното занимание на Сашо го запленява от ден на ден с всеки минал ден.

" Най-големият план ми беше ръката на терминатора. Запалих се за нея, като гледах кино лентата и взех решение да се опитвам да я направя. Трудно беше, доста работа беше, обаче реализирах резултата. Тя за мен е една от най-трудните, от арматура, другите елементи са от мотори, повдигачи, от лагери, от всичко, каквото имах налично, от това направих ", сподели Александър.



Като същинска наподобява и шевната машина, която Александър решил да направи като подарък за неговата баба.

" Макаричката е от елементарна тел, а самата машина на никое място не съм я гледал, самичък си я измислих, тъй като баба ми шие и по този начин един ден ми хрумна и събрах нужните елементи, и просто ми я роди главата по този начин да я направя. Всяко едно е заварено изпод да не се вижда заварката, по-късно е почистено, има запечатващи химии, това е с прозрачен лак, с цел да не ръждясва ", изясни майсторът.



Един от знаците в дома на младото семейство е сърцето, в което гаечни ключове предават облика на птицата майка, хранеща дребните си.

" Лично на мен доста ми харесва, тъй като в тази ситуация съставлява майчината грижа към децата ", сподели Ива.

Всички масички в неговото ателие са направени от автомобилни елементи. Използвани са амортисьори, бутала от мотор, колянов вал и джанти. А любовта на Сашо към рок музика го подтиква да сътвори и електрически китари от болтове, гайки, гаечни ключове, вериги и още куп автомобилни съставни елементи.



" Частите за всеки мой план ги закупувам от пазари, от битаци, мои другари ми носят старите си елементи, които са заменили в автосервизите ", изясни той.

И както в една стая би трябвало да има светлина, по този начин и Сашо е направил две атрактивни лампи в работното си ателие. Едната е от самия фар на мотор, чиято предна част като че ли се подава от стената. А другият модел има за основа обезопасен снаряд, като лампионът е военна каска с патронна лента.

" Аз съм ги подредил нещата, бързам да ги заваря и бързам, бързам и нямам самообладание да видя по какъв начин ще наподобява. Това е тласъкът да върша тези неща, щото нали желая да видя крайния резултат. Аз го виждам в главата си, обаче желая да го направя да видя дали ще наподобява по този начин ", добави описа си младият мъж.

Желанието на надарения Александър е да подреди автомобилните си творения в неповторима галерия. А за какво не и един ден неговото занимание да се трансформира в бизнес.

Репортер: Мирослава Георгиева

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР